plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nesmrteľný recept na krupicové PALACINKY z čias socializmu: Originál podľa tety kuchárky – robím ich podľa tohoto receptu už 40 rokov!

Recept na vynikajúce palacinky za ktorými sa moje vnúčatká idú potrhať.

 

 

Mám ho od výbornej pani kuchárky, ktorá celé roky pripravovala dobroty práve pre deti.

Palacinky podľa tohoto receptu sú krásne jemné, vláčne a chutné.

Navyše, tento dezert vás vyjde naozaj na pár drobných, skvele zasýti a na prípravu je skutočne nenáročný.

 

 

Určite skúste.

Potrebujeme:

Cesto:

250 g hl. múky

2 vajcia

450 ml mlieka

1 lyžica práškového cukru

1 štipka soli

100 ml vody

3 lyžice oleja

Náplň:

 

 

1 liter mlieka

120 g krupica

50 g cukru

1 lyžička vanilkovej arómy

3-4 lyžice práškového cukru

Postup:

Začneme prípravou jednou jednoduchého cesta.

 

 

Mám odskúšané, že toto palacinkové cesto je krásne vláčne a jemné, dajú sa z neho robiť krásne tenučké palacinky.

Všetky prísady dáme do misky s vyššími stenami a vyšľaháme.

 

 

Vznikne nám homogénna hmota.

Necháme 5 minút postáť.

Potom pomocou naberačky dávkujeme palacinky na panvicu a pečieme z oboch strán.

 

 

Krém:

Všetky prísady zmiešame v hrnci s hrubším dnom.

Preložíme na plameň a uvaríme mliečny krém.

 

 

Varenie trvá cca 10 minút.

Palacinky naplníme krémom a zrolujeme.

 

 

Hotovo, môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes