zloženie:
veľkosť hrnčeka 2,5 dl:
- 1 téglik kyslej smotany (asi 2 dl)
- pol pohára pšeničnej krupice (asi 10 dkg)
- 25 dkg hrudkovitého tvarohu
- 5 vajec
- 1 balenie vanilkového cukru
- Kryštálový cukor (približne 16 dkg)
- strúhanú citrónovú kôru
Postup:
Tvaroh sa zmieša s krupicou a nechá odpočívať 30 minút.
Vajíčka sa oddelia a bielky sa vyšľahajú na tvrdú penu. Žĺtky sa vyšľahajú s cukrom a kyslou smotanou.
Zmiešajte obe vaječné hmoty v miske, pridajte tvaroh a jemne zmiešajte.
Menší (mám 33 x 25 cm) plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie, na vrch uložíme ovocie a potom upečieme v predhriatej rúre na 190 asi 35-40 minút.
Je dobré, ak je vrch zlatistý.
Keď sa koláč ochladí, posypeme ho práškovým cukrom a nakrájame na kocky.