Krupicová piškóta s tvarohom a ovocím: Stačí zamiešať a vyliať na plech, je to jeden fantastický koláčik!

zloženie:

veľkosť hrnčeka 2,5 dl:

  • 1 téglik kyslej smotany (asi 2 dl)
  • pol pohára pšeničnej krupice (asi 10 dkg)
  • 25 dkg hrudkovitého tvarohu
  • 5 vajec
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • Kryštálový cukor (približne 16 dkg)
  • strúhanú citrónovú kôru

Postup:

Tvaroh sa zmieša s krupicou a nechá odpočívať 30 minút.

Vajíčka sa oddelia a bielky sa vyšľahajú na tvrdú penu. Žĺtky sa vyšľahajú s cukrom a kyslou smotanou.

Zmiešajte obe vaječné hmoty v miske, pridajte tvaroh a jemne zmiešajte.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Menší (mám 33 x 25 cm) plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie, na vrch uložíme ovocie a potom upečieme v predhriatej rúre na 190  asi 35-40 minút.

Je dobré, ak je vrch zlatistý.

Keď sa  koláč ochladí, posypeme ho práškovým cukrom a nakrájame na kocky.