Krupicová lahôdka pre celú rodinu: Netreba drahé mascarpone, ani pečený korpus – len krupica, ovocie a máte najlepšiu tortu na svete!

1342 0

Skvelý trojfarebný dezert plný ovocia a lahodného krému z detskej krupice. Táto dobrota vám určite zachutí!

Potrebujeme:

250 g masla alebo margarínu

1 l mlieka

1 šálku práškového cukru

3 žĺtky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 šálku detskej krupice (200 g)

1 plechovku zaváraných broskýň (900g)

2 lyžice želatíny (20g)

Detské piškóty

1 lyžicu kaka

Na ozdobu:

Kivi alebo iné ovocie

Postup:

Z mlieka a krupice uvaríme kašu, ktorú necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo ušľaháme s cukrom a do zmesi postupne pridávame žĺtky. Vymiešame hladký krém.

Do krému postupne vmiešame vychladnutú krupicovú kašu (po lyžiciach). Zmes nakoniec rozdelíme na dve polovice a do jednej vmiešame kakao.

Torcik-z-kaszy-manny-szk.2-010

Broskyne scedíme zo šťavy a do šťavy dáme napučať želatínu.

Tortovú formu s priemerom 23 cm vyložíme detskými piškótami (môžeme pokvapkať trochou šťavy z broskýň). Na piškóty navrstvíme najskôr tmavú krupicovú zmes a potom svetlú krupicovú zmes. Formu vložíme do chladničky stuhnúť.

Torcik-z-kaszy-manny-szk.3

Napučanú želatínu rozpustíme zahrievaním na plameni – nevaríme. Broskyne nakrájame na menšie kúsky, rozmixujeme a postupne k nim primiešame želatínovú zmes.

Torcik-z-kaszy-manny-szk.4

Torcik-z-kaszy-manny-szk.6

Želatínovo-ovocnú zmes navrstvíme na vrch torty. Opäť vložíme do chladničky (na 30-40 minút). Ozdobíme ovocím podľa chuti a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ramazapeko

Témy:


Pridajte svoj komentár