Krupica, voda a akákoľvek náplň: Chutné a mäkučké buchty z najjednoduchších prísad – cesto je ako dych!

Aby ste pripravili chutné jedlo, nemusíte kupovať drahé produkty a tráviť veľa času v kuchyni. Z najjednoduchších ingrediencií môžete bez problémov vyrobiť skutočné kulinárske majstrovské diela.

Recept sme pre vás našli na portáli napadovy.blog.

Veľmi chutné a jemné žemle sú vyrobené z krupice. Špeciálnym  spôsob tvarovania – rozdelením na jednotlivé pásy a ich zapletením -môžete vytvoriť napríklad atraktvne pletenky.

Ak chcete, môžete z cesta tvarovať klasické žemle, alebo podlhovasté bagety.

Potrebujeme:

teplá voda – 300 ml;

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

krupica – 400 g;

múka hladká – 4 polievkové lyžice;

cukor – 3 polievkové lyžice;

štipka soli;

slnečnicový olej – 3 polievkové lyžice;

čerstvé droždie – 20 gr.

Postup:

Na plnenie môžete použiť čokoládu, varené kondenzované mlieko alebo akýkoľvek džem podľa vášho vkusu.

Zmiešajte teplú vodu, cukor, olej a droždie a dobre premiešajte všetky ingrediencie.

Do misky pridáme krupicu a preosiatu múku a suroviny zmiešame.

Z cesta vytvorte guľu, polejte trochou slnečnicového oleja a miesime ďalších 8 minút.

Cesto by malo byť mäkké a elastické.

Cesto preložíme do misy vymastenej olejom, prikryjeme a necháme 40 minút na teplom mieste.

Počas tejto doby sa cesto niekoľkokrát zväčší.

Cesto rozdeľte na 12 rovnakých častí a vytvarujte z nich guľky.

Guľôčky zakryte potravinovou fóliou a uterákom a nechajte ďalších 15-20 minút.

Každú guľôčku rozvaľkajte na vrstvu hrubú asi 7 mm.

Cesto nakrájajte na 3 pásy, ktoré ale neprekrojíme až po okraj.

Pomocou cukrárskeho vrecka navrstvite plnku do stredu každého pásu.

Okraje každého prúžku zaštipnite a zapletajte do úhľadného vrkoča.

Každú buchtu položte na papier na pečenie a položte na plech.

Prikryte potravinovou fóliou a nechajte na teplom mieste 15-20 minút.

Pečivo opečte na miernom ohni na veľkom množstve oleja dozlatista.

Horúce žemle obalíme v cukre a podávame.