Krtkov plech: Ide o najlepší hrnčekový recept, aký poznám – vychvaľuje mi ho celá rodina!

Výborný koláčik z hrnčeka - ak máte radi krtkovu tortu, toto si určite zamilujete. Pre mňa je to najlepší koláčik na svete!

Výborný koláčik z hrnčeka – ak máte radi krtkovu tortu, toto si určite zamilujete. Pre mňa je to najlepší koláčik na svete!

Potrebujeme:

Na základ:

2 hrnčeky hladkej múky
1 hrnček práškového cukru
1 bal. prášok do pečiva
1 bal. vanilkový cukor
4 lyžice kakaa
1 hrnček mlieka
1 hrnček oleja
2 ks vajcia

Na krém:

300 ml mlieka
1 bal. banánový puding (ak nemáte, dajte vanilkový alebo smotanový)
4 lyžice krupicového cukru
500 ml smotany na šľahanie
1 bal. stužovač šľahačky
50 g mliečnej čokolády

banány

...

Plech  s veľkosťou 38 x 25 cm

Postup:

Na cesto si len zmiešame všetky prísady a vyšľaháme hladké, jednotné cesto.

Na plech vystlaný papierom na pečenie nalejeme cesto a pečieme pri teplote 180 stupňov. Necháme vychladnúť a potom z neho vydlabeme asi 0,5 cm vrstvu a necháme asi centimetrové okraje. Na vydlabaný povrch poukladáme banány (môžeme pozdĺžne rozkrojiť, alebo nechať tak, ako sú), na celý povrch natrieme krém a posypeme omrvinky z vydlabaného cesta. Necháme cez noc stuhnúť v chladničke.

Príprava krému je úplne jednoduchá. Z mlieka, pudingu a cukru uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Vychladnutý puding rozšľaháme, prilejeme smotanu, potom pridáme stužovač a vyšľaháme hustý krém.

Do dobre vyšľahaného krému vmiešame nahrubo nastrúhanú čokoládu na varenie.