plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krokety zo staršieho chlebíka a cukety

Jemné a na prípravu jednoduché krokety, ktoré sú vďaka pridanej cukete úžasne šťavnaté a jemné. Ak chcete vyskúšať niečo iné, ako klasické krokety zo zemiakov, tento recept si rozhodne zapíšte! :-)

Jemné a na prípravu jednoduché krokety, ktoré sú vďaka pridanej cukete úžasne šťavnaté a jemné. Ak chcete vyskúšať niečo iné, ako klasické krokety zo zemiakov, tento recept si rozhodne zapíšte! :-)

Potrebujeme:

500 g staršieho chlebíka

200 ml mlieka

1 cibuľu

1 cuketu

100 g slaniny

1 šálku (200 ml) strúhanky

2 lyžice kyslej smtoany

50 g syra najmeno nastrúhaného

Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Chlieb nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. Premiesime rukami a necháme odpočívať, kým si pripravíme ďalšie prísady.

Cibuľu nakrájame nadrobno a krátko opražíme na troche oleja spolu s nadrobno nakrájanou slaninkou.

Cuketu umyjeme a nastrúhame na strúhadle. Pridáme soľ a necháme 15 minút odpočívať. Potom odstránime prebytočnú tekutinu.

V miske rozšľaháme 2 vajcia s kyslou smotanou, soľou a korením. Z chlebíka tiež vytlačíme tekutinu a zmiešame ho s restovanou cibuľkou a slaninou. Pridáme strúhaný syr, strúhanku, cuketu a vaječnú zmes. Premiešame a dochutíme soľou a korením. Ak je zmes príliš riedka pridáme ešte trochu strúhanky – zo zmesi by sa malo dať formovať jednotlivé krokety. Krokety môžu mať podlhovastý alebo okrúhly tvar. Vyprážame ich na rastlinnom oleji dozlatista.

P7170147

P7170148

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes