Počas minulého leta som urobila len tri takéto kŕmenie.
Výsledkom bola naozaj dobrá úroda.
Kríky paradajok rástli, nedošlo k žiadnym chorobám rastliny ani plodov, rastliny ľahko vydržali teplo aj akékoľvek zlé počasie.
Najväčším prekvapením však bolo, že paradajky dozrievali a potešili nás celý október a november, napriek dažďom a chladným večerom.
Konečný výsledok priniesol veľkú radosť.
Potrebujeme:
Voda – 2,5 – 2,7 l
Instatné droždie – 100 g
Cukor – 0,5 šálky
Postup:
Do trojlitrovej nádoby naplňte 2,5 – 2,7 litra vody bez chlóru (destilovanej).
Kvasnice rozpustíme v teplej vode.
Pridáme do nádoby rozpustené droždie a cukor.
Prikryjeme s gázou, preložte na teplé miesto a občas pretrepte obsah.
Roztok je pripravený po skončení fermentácie.
Jeden pohár sa zriedi v 10 litroch vody a týmto životabudičom sa napojí každý krík.
Ako som spomínala, v lete som urobila len 3 takéto kŕmenia.
Po kvitnutí, v strede sezóny a ku koncu.
Paradajky sme mali takmer do decembra.
Prajeme vám dobrú úrodu!:-)