plny-hrniec_transparent_negativ.png

Netreba každý deň vyvárať: Naložte si do pohárov túto chutnú krkovičku a otvorte hocikedy v priebehu 30 dní!

Táto chutná krkovička podľa receptu z youtube vám vydrží v pohároch až 30 dní a ušetrí vám čas, ktorý denne strávite varením. Jednoducho otvoríte podľa potreby, zohrejete a servírujete s obľúbenou prílohou!

Toto mäsko si môžete zabaliť aj na cesty…

Potrebujeme:

1,5 kg vykostenej bravčovej krkovičky

zaváracie poháre

3 strúčiky cesnaku

soľ a koreniny podľa chuti

1 PL drvenej rasce

1 PL koriandra

sušený rozmarín

bobkový list

celé čierne korenie

Postup:

Krkovičku si nakrájame na takú veľkosť, aby sa zmestila do zaváracích pohárov.

Do misy si prelisujeme cesnak, pridáme 1 lyžicu soli, 1 lyžicu drvenej rasce, 1 lyžicu koriandra, sušený rozmarín a iné koreniny podľa chuti.

Dobre premiešame. 

Každý kus mäsa obalíme v koreninovej zmesi a zo všetkých strán dôkladne potrieme.

Teraz mäso vložíme do sterilizovaných zaváracích pohárov.

Do každého vložíme 1 bobkový list a pár guľôčok celého korenia.

 

Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, vložíme ich do hrnca, na ktorého dno sme umiestnili bavlnenú utierku a zalejeme vodou. 

Hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme 3 hodiny od momentu, kedy voda zovrie. 

Po uplynutí tejto doby je mäso hotové a je uvarené vo vlastnej šťave.

Hotové poháre vyberieme z hrnca, zabalíme do deky a necháme postupne vychladnúť. 

Skladujeme v chladničke a mäso konzumujeme v priebehu 30 dní. 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes