Vynikajúca krkovička s kyslou smotanou a syrom: Jednoduchý trik, s ktorým mäsko ostane extra šťavnaté!

Vynikajúci recept na mäsko z rúry, ktorý u nás zbožňuje celá rodina. Kombinácia šťavnatej krkovičky, horčice a syra vám určite zachutí, podľa receptu z youtube sa vám zaručene vydarí skvelý obed. 

Vynikajúci recept na mäsko z rúry, ktorý u nás zbožňuje celá rodina. Kombinácia šťavnatej krkovičky, horčice a syra vám určite zachutí, podľa receptu z youtube sa vám zaručene vydarí skvelý obed.

Potrebujeme:

3 zemiaky

1 cibuľa

Soľ podľa chuti

1/2 vetvičky rozmarínu

3 lyžice rastlinného oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

5 kusov krkovičky

1 lyžička soli

1/2 lyžičky čierneho korenia

2 lyžice francúzskej horčice,

3 lyžice rastlinného oleja

200 g tvrdého syra

2 lyžice majonézy

3 lyžice bieleho jogurtu

Postup:

Zemiaky aj cibuľu si nakrájame na kolieska.

Navrstvíme na plech na pečenie, ochutíme soľou, korením a pokvapkáme olejom.

Mäsko ochutíme koreninami, horčicou, rozmarínom, olejom a necháme postáť 10 minút.

V miske si zmiešame smotanu, jogurt, nastrúhaný syr.

Krkovičku uložíme na zeleninu.

Potrieme smotanovou zmesou.

Zakryjeme vlhkým papierom na pečenie a alobalom. Vďaka tomuto triku ostane mäsko extra šťavnaté a chutné.

Pečieme 40 minút pri 180 ° C.

Odkryjeme a pečieme pri teplote 180 ° C ďalších 15 až 20 minút.

Video návod: