Vynikajúca krkovička s kyslou smotanou a syrom: Jednoduchý trik, s ktorým mäsko ostane extra šťavnaté!

Vynikajúci recept na mäsko z rúry, ktorý u nás zbožňuje celá rodina. Kombinácia šťavnatej krkovičky, horčice a syra vám určite zachutí, podľa receptu z youtube sa vám zaručene vydarí skvelý obed. 

Vynikajúci recept na mäsko z rúry, ktorý u nás zbožňuje celá rodina.

 

 

Kombinácia šťavnatej krkovičky, horčice a syra vám určite zachutí, podľa receptu z youtube sa vám zaručene vydarí skvelý obed.

Potrebujeme:

3 zemiaky

...

1 cibuľa

Soľ podľa chuti

1/2 vetvičky rozmarínu

3 lyžice rastlinného oleja

5 kusov krkovičky

1 lyžička soli

1/2 lyžičky čierneho korenia

2 lyžice francúzskej horčice,

3 lyžice rastlinného oleja

200 g tvrdého syra

2 lyžice majonézy

3 lyžice bieleho jogurtu

Postup:

 

 

Zemiaky aj cibuľu si nakrájame na kolieska.

 

 

Navrstvíme na plech na pečenie, ochutíme soľou, korením a pokvapkáme olejom.

Mäsko ochutíme koreninami, horčicou, rozmarínom, olejom.

Necháme postáť 10 minút.

 

 

 

 

V miske si zmiešame smotanu, jogurt, nastrúhaný syr.

 

 

Krkovičku uložíme na zeleninu.

 

 

Potrieme smotanovou zmesou.

 

 

Zakryjeme vlhkým papierom na pečenie a alobalom.

Vďaka tomuto triku ostane mäsko extra šťavnaté a chutné.

Pečieme 40 minút pri 180 ° C.

 

 

Odkryjeme a pečieme pri teplote 180 ° C ďalších 15 až 20 minút.

 

Video návod: