Týmto neuveriteľne chutným jedlom nakŕmite väčšiu skupinu ľudí.
Pečené mäso so zemiakmi a lahodnou omáčkou je pokrm, ktorý si môže vychutnať celá rodina, je veľmi výdatný a chutný.
Fantastický recept na zapekané bravčové mäso so zemiakmi a syrom z youtube kanála Schneller Koch.
Potrebujeme:
2 kg bravčovej krkovičky
2 veľké cibule
2 ČL soli (prípadne podľa chuti)
1 ČL mletého čierneho korenia
olivový olej
800 g – 1 kg zemiakov
soľ
korenie
250 g syra
Na omáčku na zemiaky:
3-4 ČL celozrnnej horčice
250 g jogurtu
3-4 PL majonézy
Na šalát:
3 uhorky
2 paradajky
1/2 červenej cibule
avokádo
špenát alebo šalátovú zmes
40 ml olivového oleja
1 strúčik cesnaku
2 PL citrónovej šťavy
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Na začiatku utrieme krkovičku papierovou utierkou.
Potom mäso nakrájame na kúsky podľa vlastného uváženia.
Plátky naukladáme na plech.
Na mäso pridáme nakrájanú cibuľu, soľ, čierne korenie a rukami dôkladne premiešame.
Mäso polejeme olivovým olejom, zmiešame a rozložíme na celý plech.
Ošúpané, umyté zemiaky nakrájame na tenké plátky a vložíme do misky.
Zemiaky posolíme, posypeme korením a zamiešame.
Potom zemiaky poukladáme na mäso.
Tvrdý syr nastrúhame na hrubom strúhadle a posypeme ním zemiaky.
Do misky pridáme horčicu, jogurt, majonézu a dobre lyžicou premiešame.
Omáčku rozotrieme na zemiaky.
Plech prekryjeme mokrým pergamenovým papierom a alobalom.
Plech vložíme do rúry a pečieme 60-70 minút pri teplote 210-220°C.
Uhorky ošúpeme, odstránime konce, nakrájame na malé kocky a vložíme do misy.
Pridáme na kocky nakrájanú paradajku a cibuľu.
Ďalej pridáme avokádo a nasekaný špenát.
Do samostatnej misky nalejeme olej a pretlačíme cesnak.
Pridáme citrónovú šťavu, soľ, čierne korenie a zmiešame.
Olejovú zmes nalejeme do misky so šalátom a zamiešame.
Plech s mäsom vyberieme z rúry, odstránime papier, alobal a pečieme ďalších 20-30 minút pri teplote 210°C.
Upečené mäso so zemiakmi servírujeme spolu so šalátom.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU