plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pekelne dobrá bravčová KRKOVIČKA na zemiakoch a cibuli: Mäsko rozplývajúce sa na jazyku – TO musíte ochutnať!

Všetko poukladajte na plech a upečte: Veľmi jednoduchý pokrm, ktorý môžete konzumovať celý týždeň!

Týmto neuveriteľne chutným jedlom nakŕmite väčšiu skupinu ľudí.

Pečené mäso so zemiakmi a lahodnou omáčkou je pokrm, ktorý si môže vychutnať celá rodina, je veľmi výdatný a chutný.

 

 

Fantastický recept na zapekané bravčové mäso so zemiakmi a syrom z youtube kanála Schneller Koch.

Potrebujeme:

2 kg bravčovej krkovičky

2 veľké cibule

2 ČL soli (prípadne podľa chuti)

1 ČL mletého čierneho korenia

olivový olej

800 g – 1 kg zemiakov

soľ

korenie

250 g syra

Na omáčku na zemiaky:

3-4 ČL celozrnnej horčice

250 g jogurtu

3-4 PL majonézy

Na šalát:

3 uhorky

2 paradajky

1/2 červenej cibule

avokádo

špenát alebo šalátovú zmes

40 ml olivového oleja

1 strúčik cesnaku

2 PL citrónovej šťavy

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

Na začiatku utrieme krkovičku papierovou utierkou.

Potom mäso nakrájame na kúsky podľa vlastného uváženia.

 

 

Plátky naukladáme na plech.

Na mäso pridáme nakrájanú cibuľu, soľ, čierne korenie a rukami dôkladne premiešame.

 

 

Mäso polejeme olivovým olejom, zmiešame a rozložíme na celý plech.

Ošúpané, umyté zemiaky nakrájame na tenké plátky a vložíme do misky.

 

 

Zemiaky posolíme, posypeme korením a zamiešame.

Potom zemiaky poukladáme na mäso.

 

 

Tvrdý syr nastrúhame na hrubom strúhadle a posypeme ním zemiaky.

Do misky pridáme horčicu, jogurt, majonézu a dobre lyžicou premiešame.

 

 

Omáčku rozotrieme na zemiaky.

Plech prekryjeme mokrým pergamenovým papierom a alobalom.

 

 

Plech vložíme do rúry a pečieme 60-70 minút pri teplote 210-220°C.

Uhorky ošúpeme, odstránime konce, nakrájame na malé kocky a vložíme do misy.

 

 

Pridáme na kocky nakrájanú paradajku a cibuľu.

Ďalej pridáme avokádo a nasekaný špenát.

 

 

Do samostatnej misky nalejeme olej a pretlačíme cesnak.

Pridáme citrónovú šťavu, soľ, čierne korenie a zmiešame.

 

 

Olejovú zmes nalejeme do misky so šalátom a zamiešame.

Plech s mäsom vyberieme z rúry, odstránime papier, alobal a pečieme ďalších 20-30 minút pri teplote 210°C.

 

 

Upečené mäso so zemiakmi servírujeme spolu so šalátom.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes