plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejšia krkovička pečená na zemiakoch a cibuľke: Tá vôňa v kuchyni sa nedá ani opísať!

Vynikajúci obed podľa pani Evky, ktorý pripravujem už roky a nikdy sa nám neomrzí. Stačí zmeniť koreniny a máte úplne novú chuť. Odporúčam plátky krkovičky potrieť pred pečením trochou horčice.

Potrebujeme:

4 plátky krkovička

1 cibuľa

3 strúčiky cesnaku

1 pohár leča (popr. 1 biela paprika a 4 paradajky)

6 veľkých zemiakov

rozmarín

korenie na pečené mäso (prípadne grilovacie korenie)

olej

soľ

Postup:

Krkovičku si nakrájame na plátky (dá sa piecť aj vcelku, ale trvá to dlhšie).

Plátky mäsa naklepeme, osolíme a okoreníme. Zemiaky oškrabeme, nakrájame na cca 1cm plátky (prípadne na hranolky), vložíme do pekáča, osolíme a posypeme rozmarínom.

Mäso opečieme sprudka na panvici z oboch strán a položíme na zemiaky do pekáča.

TIP: Na prípravu môžete použiť aj kuracie mäso, ako v tomto recepte na youtube a v tom prípade ho na zemiaky môžete uložiť surové. Podľa chuti môžete pridať aj ďalšie suroviny, napríklad šampiňóny.

Na mäso príde vrstva pokrájanej cibule a cesnaku a nakoniec všetko zalejeme lečom, alebo poukladáme nakrájanú zeleninou.

Výpekom z panvice a vývarom všetko zalejeme, priklopíme a vložíme do rúry rozpálenej na 200 °C.

Pečieme asi 40 minút, počas tej doby prelievame výpekom a mäso raz obrátime.

Potom odkryjeme a dopečieme ešte asi 15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes