plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najchutnejšia krkovička pečená na zemiakoch a cibuľke: Tá vôňa v kuchyni sa nedá ani opísať!

Vynikajúci obed podľa pani Evky, ktorý pripravujem už roky a nikdy sa nám neomrzí.

 

 

Stačí zmeniť koreniny a máte úplne novú chuť.

Odporúčam plátky krkovičky potrieť pred pečením trochou horčice.

Potrebujeme:

4 plátky krkovička

1 cibuľa

3 strúčiky cesnaku

1 pohár leča (popr. 1 paprika a 4 paradajky)

6 veľkých zemiakov

rozmarín

korenie na pečené mäso (prípadne grilovacie korenie)

olej

soľ

Postup:

Krkovičku si nakrájame na plátky (dá sa piecť aj vcelku, ale trvá to dlhšie).

 

 

Plátky mäsa zľahka naklepeme.

Osolíme a okoreníme.

Zemiaky očistíme, nakrájame na cca 1cm plátky (prípadne na hranolky).

 

 

vložíme do pekáča, osolíme a posypeme rozmarínom.

Mäso opečieme sprudka na panvici z oboch strán.

A položíme na zemiaky do pekáča.

 

 

TIP:

Na prípravu môžete použiť aj kuracie mäso a v tom prípade ho na zemiaky môžete uložiť surové.

Podľa chuti môžete pridať aj ďalšie suroviny, napríklad šampiňóny.

 

 

Na mäso príde vrstva pokrájanej cibule a cesnaku.

Nakoniec všetko zalejeme lečom, alebo poukladáme nakrájanú zeleninou.

 

 

Výpekom z panvice a vývarom všetko zalejeme.

Priklopíme a vložíme do rúry rozpálenej na 200 °C.

 

 

Pečieme asi 40 minút, počas tej doby prelievame výpekom a mäso raz obrátime.

 

 

Potom odkryjeme a dopečieme ešte asi 15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes