Vynikajúci obed podľa pani Evky, ktorý pripravujem už roky a nikdy sa nám neomrzí.
Stačí zmeniť koreniny a máte úplne novú chuť.
Odporúčam plátky krkovičky potrieť pred pečením trochou horčice.
Potrebujeme:
4 plátky krkovička
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 pohár leča (popr. 1 paprika a 4 paradajky)
6 veľkých zemiakov
rozmarín
korenie na pečené mäso (prípadne grilovacie korenie)
olej
soľ
Postup:
Krkovičku si nakrájame na plátky (dá sa piecť aj vcelku, ale trvá to dlhšie).
Plátky mäsa zľahka naklepeme.
Osolíme a okoreníme.
Zemiaky očistíme, nakrájame na cca 1cm plátky (prípadne na hranolky).
vložíme do pekáča, osolíme a posypeme rozmarínom.
Mäso opečieme sprudka na panvici z oboch strán.
A položíme na zemiaky do pekáča.
TIP:
Na prípravu môžete použiť aj kuracie mäso a v tom prípade ho na zemiaky môžete uložiť surové.
Podľa chuti môžete pridať aj ďalšie suroviny, napríklad šampiňóny.
Na mäso príde vrstva pokrájanej cibule a cesnaku.
Nakoniec všetko zalejeme lečom, alebo poukladáme nakrájanú zeleninou.
Výpekom z panvice a vývarom všetko zalejeme.
Priklopíme a vložíme do rúry rozpálenej na 200 °C.
Pečieme asi 40 minút, počas tej doby prelievame výpekom a mäso raz obrátime.
Potom odkryjeme a dopečieme ešte asi 15 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)