Všetci milujú recept, ktorý mi dala moja stará mama: Zapekané bravčové mäso so syrom a hubami!

Zapečené bravčové mäso so syrom a hubami ako výborný tip na lahodný obed alebo večeru.

Priznám sa, že bravčové mäso nie je mojim veľkým favoritom, ale keď je pripravené na tento spôsob, tak neviem odolať.

 

 

Neodolateľný recept na zapekané bravčové mäso z youtube kanála Pyszne przepisy.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

8 zemiakov

1 kg bravčového mäsa (my sme použili krkovičku)

soľ

mleté čierne korenie

korenie na mäso

3 cibule

400 g šampiňónov

150 g majonézy

Syr:

180 g parmezánu

180 g čedaru

prípadne iné dva druhy syra

Postup:

 

 

Umyté ošúpané zemiaky nakrájame na kolieska.

Zemiaky poukladáme na plech vystlaný pokrčeným papierom na pečenie.

 

 

Potom zemiaky posypeme soľou a čiernym korením podľa chuti.

Mäso nakrájame na plátky.

Na tvrdej podložke z oboch strán vyklepeme tĺčikom.

 

 

Vyklepané plátky poukladáme na zemiaky.

Posypeme soľou, čiernym korením a korením na mäso.

 

 

Cibuľu nakrájame a poukladáme na mäso.

Potom pridáme vrstvu na plátky nakrájaných šampiňónov.

 

 

Na huby rozotrieme majonézu.

Na hrubom strúhadle postrúhame syr.

 

 

Syrom posypeme šampiňóny.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 50 minút pri teplote 180°C.

 

 

Zapečené mäsko môžeme servírovať napríklad so zemiakmi.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn