Takúto perfektnú krkovičku robia len na Záhorí: Narežte ju a pridajte kyslú kapustu, je to lahôdka nad lahôdky!

Krkovička pečená s kyslou kapustou. Je to neskutočná lahôdka!

Potrebujeme:

1 kg bravčovej krkovičky

1 veľkú cibuľu

1 kg kyslej kapusty

Vývar

2-3 lyžice oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ, čierne mleté korenie, červenú papriku, sušený cesnak

Postup:

Krkovičku v celku si narežme na pláty ako harmoniku, dávame však pozor, aby sme mäso celkom neprerezali.

Mäso dobre nakoreníme, nasolíme a do zárezov vložíme plátky cibule.

Potom dáme marinovať aj na celú noc do chladničky.

Na druhý deň na dno pekáča 1 lyžicu oleja, dobre prepláchnutú kyslú kapustu a prelejeme vývarom.

Do zárezov v mäsku navrstvíme tiež kyslú kapustu. Potom prikryjeme opäť vrstvou kapusty a prelejeme asi pol šálkou vývaru. Zakryjeme, dáme do vyhriatej rúry, kde pečieme 2 hodiny pri teplote 200 stupňov.

Hotov! :-)