Fantasticky chutná krkovička na PLECHU: Keď ju pečiem takto, nikdy sa nevysuší a mäsko je šťavnaté a neskutočne dobré!

Vynikajúci recept na šťavnaté bravčové mäsko so zemiakmi, pečené na jednom plechu, ktoré sme pre vás našli na facebooku.

Ide o veľmi jednoduchý a lahodný recept, ktorý si určite zamiluje celá rodina.

Neváhajte a vyskúšajte túto fantasticky chutnú krkovičku s prílohou.

Potrebujeme:

Potrebujeme:

Zemiaky

Fialovú cibuľku

...

Krkovička nakrájaná na plátky

Soľ

Čierne korenie

Mletá paprika sladká

Múka hladká

Olej

Postup:

Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.

Zemiaky si očistíme a nakrájame na kolieska.

Cibuľku si očistíme a nakrájame na krúžky.

Na vymastený plech navrstvíme zemiaky aj cibuľku – ochutíme soľou a korením.

Mäso nakrájané na plátky, ochutíme soľou, korením a obalíme v hladkej múke, do ktorej pridáme aj sladkú papriku.

Na panvici s olejom si osmažíme z oboch strán obalené mäsko.

Opečieme sprudka tak, aby sa mäsko zatiahlo a hneď vyberieme.

Mäso uložíme na zemiaky s cibuľkou.

Zakryjeme alobalom a dáme piecť, kým mäsko nezmäkne.

Potom odstránime alobal.

Dáme ešte zapiecť na pár minút, tak, aby bolo mäsko krásne červenskasté.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay