Dokonca aj moja babička bola ohromená, keď vyskúšala tento recept: Neuveriteľne ľahké a chutné!

Vynikajúce jemné pečené mäso s kapustou a zapekanými zemiakmi, aké ste ešte nejedli.

Skvelé jedlo na slávnostnú príležitosť, ktoré zvládne pripraviť aj začiatočník.

 

 

Skvelý recept z youtube kanála Lecker schnell na fantastické zapekané mäso s kapustou.

...

Potrebujeme:

8 bravčových plátkov mäsa (krkovička, plece, stehno alebo karé)

soľ

mleté čierne korenie

mletú papriku

1 kapustu (ideálne mladú)

Na omáčku:

1 cibuľu

rastlinný olej

8 šampiňónov

soľ

mleté čierne korenie

mletú červenú papriku

500 ml smotany na šľahanie

100 g syra

Na zemiaky:

3 zemiaky

kôpor

1 strúčik cesnaku

1/3 ČL nakladanej papriky

soľ

mletú papriku

50 ml rastlinného oleja

Postup:

Ja som zvolila na prípravu tohoto receptu krkovičku.

 

 

Mäso nakrájame na 8 plátkov.

Steaky naukladáme na tvrdú podložku.

Prekryjeme fóliou a vyklepeme tĺčikom.

 

 

Mäso posypeme soľou, čiernym korením, mletou paprikou.

Rukou votrieme.

Kapustu rozkrojíme na polovicu.

Potom nakrájame na hrubé plátky.

 

 

Kapustu posolíme a posypeme čiernym korením.

Steaky a kapustu striedavo ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech vložíme do rúry a pečieme 40 minút pri teplote 200°C.

Nakrájanú cibuľu smažíme v rastlinnom oleji 2 minúty.

 

 

Pridáme nakrájané šampiňóny, premiešame, pridáme soľ, mletú papriku, čierne korenie.

Počas miešania smažíme 3-5 minút.

Ďalej nalejeme smotanu a zamiešame.

 

 

Pridáme najemno nastrúhaný syr.

Za miešania privedieme do varu.

Mäso a kapustu zalejeme šampiňónovou omáčkou, posypeme syrom.

Pečieme ďalších 10 minút pri 200°C.

 

 

Do rajnice vložíme nakrájané neošúpané zemiaky, zalejeme vodou.

Po zovretí varíme 10 minút.

Do misky pridáme nakrájaný kôpor, pretlačený cesnak, papriku, soľ, mletú papriku, olej.

Dôkladne premiešame.

 

 

Zo zemiakov precedíme vodu, vložíme ich do misky.

Pridáme omáčku a premiešame.

Zapekaciu misu vymastíme olejom, vložíme zemiaky.

Pečieme pri teplote 200°C 15 minút.

 

 

Lahodné mäso servírujeme so zemiakmi.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn