Vynikajúce jemné pečené mäso s kapustou a zapekanými zemiakmi, aké ste ešte nejedli.
Skvelé jedlo na slávnostnú príležitosť, ktoré zvládne pripraviť aj začiatočník.
Skvelý recept z youtube kanála Lecker schnell na fantastické zapekané mäso s kapustou.
Potrebujeme:
8 bravčových plátkov mäsa (krkovička, plece, stehno alebo karé)
soľ
mleté čierne korenie
mletú papriku
1 kapustu (ideálne mladú)
Na omáčku:
1 cibuľu
rastlinný olej
8 šampiňónov
soľ
mleté čierne korenie
mletú červenú papriku
500 ml smotany na šľahanie
100 g syra
Na zemiaky:
3 zemiaky
kôpor
1 strúčik cesnaku
1/3 ČL nakladanej papriky
soľ
mletú papriku
50 ml rastlinného oleja
Postup:
Ja som zvolila na prípravu tohoto receptu krkovičku.
Mäso nakrájame na 8 plátkov.
Steaky naukladáme na tvrdú podložku.
Prekryjeme fóliou a vyklepeme tĺčikom.
Mäso posypeme soľou, čiernym korením, mletou paprikou.
Rukou votrieme.
Kapustu rozkrojíme na polovicu.
Potom nakrájame na hrubé plátky.
Kapustu posolíme a posypeme čiernym korením.
Steaky a kapustu striedavo ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do rúry a pečieme 40 minút pri teplote 200°C.
Nakrájanú cibuľu smažíme v rastlinnom oleji 2 minúty.
Pridáme nakrájané šampiňóny, premiešame, pridáme soľ, mletú papriku, čierne korenie.
Počas miešania smažíme 3-5 minút.
Ďalej nalejeme smotanu a zamiešame.
Pridáme najemno nastrúhaný syr.
Za miešania privedieme do varu.
Mäso a kapustu zalejeme šampiňónovou omáčkou, posypeme syrom.
Pečieme ďalších 10 minút pri 200°C.
Do rajnice vložíme nakrájané neošúpané zemiaky, zalejeme vodou.
Po zovretí varíme 10 minút.
Do misky pridáme nakrájaný kôpor, pretlačený cesnak, papriku, soľ, mletú papriku, olej.
Dôkladne premiešame.
Zo zemiakov precedíme vodu, vložíme ich do misky.
Pridáme omáčku a premiešame.
Zapekaciu misu vymastíme olejom, vložíme zemiaky.
Pečieme pri teplote 200°C 15 minút.
Lahodné mäso servírujeme so zemiakmi.
Dobrú chuť!
Video návod: