plny-hrniec_transparent_negativ.png

Výborná krkovička na kyslej kapuste a cesnaku – mäsko ako masielko: Ešte nikdy sa mi nepodarilo tak mäkučké a fantasticky chutné mäsko!

Potrebujeme:

600 g krkovička bravčová bez kosti

soľ

3 – 4 strúčiky cesnaku

1 – 2 PL masť bravčová domáca

1 kus jablka

1 kg kapusta kyslá

2 – 3 PL cukor kryštálový

Rasca celá

2 ks cibuľa stredne veľká

100 – 150 ml šťava kapustová

Postup:

Krkovičku nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme a potrieme pretlačeným cesnakom. Pokvapkáme olejom a dáme takto marinovať do chladničky – ideálne na noc, mäsko bude krásne jemné a krehké. Ak nemáte čas, môžete s mäsom pracovať hneď, ale takto je ešte lepšie.

Cibuľu nakrájame nadrobno a navrstvíme na spodok zapekacej misy (misu si vymastíme masťou). Na cibuľku uložíme kyslú kapustu, ktorú zmiešame s cukrom, nadrobno nakrájaným jablkom a podľa chuti ochutíme rascou. Kapustu si môžete aj nakrájať na drobnejšie, je to na vás. Na kapustovú zmes uložíme krkovičku (pred pečením je dobré vybrať ju z chladničky asi na 30 minút, aby mala izbovú teplotu). Podlejeme asi 100 kapustovej šťavy zmiešanej s 1 lyžicou masti. Prikryjeme pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi hodinu a potom odkryté ešte 20 minút, alebo kým krkovička nie je krásne zapečená aj zvrchu.

Najlepšie recepty na dnes