KRKOVIČKA na cibulke a karameli: Najlepšie jemné mäsko v omáčke, aké som kedy ochutnala!

Vynikajúce mäsko s omáčkou, ktoré sa doslvoa rozplýva na jazyku.

Výborné mäsko v karamelovej omáčke s cibuľkou a fantastickou chuťou.

Tento recept si určite zamilujete – ideálny nedeľný obed.

 

 

Ak hľadáte nový recept z bravčového, určite skúste tento.

...

Potrebujeme:

1 kg krkovičky

1 ks väčšia cibuľa

4 vrchovaté lyžice cukru

korenie

olej

soľ

Na omáčku:

250 ml vody

200 ml piva

3 lyžice sladkého kečupu

2 lyžice rybacia omáčka (možno nahradiť maggi)

2 lyžice cukru

2 lyžice octu

1/4 lyžičky korenia

Príloha:

 

 

Varené zemiaky

Zemiaková kaša

Ryža

Postup:

Mäso nakrájame na väčšie kocky (ako na guláš), môžeme nakájať aj na plátky.

 

 

V hrnci opražíme na tenké kolieska nakrájanú cibuľu.

Pridáme mäso a restujeme.

Vedľa na panvici necháme rozpustiť cukor.

 

 

Akonáhle cukor skaramelizuje, prelejeme karamel na mäso s cibuľou, premiešame.

Pripravíme omáčku:

vodu zmiešame s rybacou omáčkou a cukrom.

 

 

Ďalej pridáme ocot a kečup, okoreníme čiernym korením.

Zálievkou prelejeme mäso v hrnci.

Dusíme 1 hodinu.

Potom mäso v hrnci zalejeme pivom, premiešame, dusíme do zmäknutia mäsa a zhustnutie omáčkou.

 

 

Podávame so zemiakmi, ryžou alebo zemiakovou kašou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay