Jemná a šťavnatá KRKOVIČKA na hubách: Mäsko rozplývajúce sa na jazyku a výborná omáčka – musíte ochutnať!

Vynikajúci recept na bravčové mäsko, ktoré je fantasticky jemné, lahodné a chutné.

 

Na prípravu môžete použiť bravčové aj kuracie mäso, ja odporúčam bravčovú krkovičku.

Rýchly obed s fantastickou chuťou.

 

...

Potrebujeme:

bravčové mäso

masť alebo olej

cibuľa

soľ

korenie

slanina

drvená rasca

sušené huby

masox

na zahustenie hladká múka

Na ozdobu:

Petržlenová vňať

Ako príloha:

Ryža

Zemiaková kaša

Pečené zemiaky

Cestoviny

Postup:

Mäso si nakrájame na plátky.

 

 

Ja odporúčam použiť karé alebo krkovičku – z krkovičky sú plátky ešte šťavnatejšie.

Rozpustíme masť alebo olej.

Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a opečieme.

 

 

Osolené a okorenené mäso necháme zatiahnuť.

Slaninku nakrájame na kocky.

Slaninku pridáme k mäsu a orestujeme spolu s mäsom.

 

 

Pridáme drvenú rascu, soľ, korenie.

Sušené huby si namočíme.

Ak máte čerstvé huby, nakrájajte ich na plátky.

K mäsu prilejeme vodu, masox a huby s vodou.

 

 

Pod pokrievkou dusíme domäkka, kým je mäso mäkké.

Omáčku zahustíme a zľahka povaríme.

Podávame s ryžu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels