Vynikajúci recept na bravčové mäsko, ktoré je fantasticky jemné, lahodné a chutné.
Na prípravu môžete použiť bravčové aj kuracie mäso, ja odporúčam bravčovú krkovičku.
Rýchly obed s fantastickou chuťou.
Potrebujeme:
bravčové mäso
masť alebo olej
cibuľa
soľ
korenie
slanina
drvená rasca
sušené huby
masox
na zahustenie hladká múka
Na ozdobu:
Petržlenová vňať
Ako príloha:
Ryža
Zemiaková kaša
Pečené zemiaky
Cestoviny
Postup:
Mäso si nakrájame na plátky.
Ja odporúčam použiť karé alebo krkovičku – z krkovičky sú plátky ešte šťavnatejšie.
Rozpustíme masť alebo olej.
Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a opečieme.
Osolené a okorenené mäso necháme zatiahnuť.
Slaninku nakrájame na kocky.
Slaninku pridáme k mäsu a orestujeme spolu s mäsom.
Pridáme drvenú rascu, soľ, korenie.
Sušené huby si namočíme.
Ak máte čerstvé huby, nakrájajte ich na plátky.
K mäsu prilejeme vodu, masox a huby s vodou.
Pod pokrievkou dusíme domäkka, kým je mäso mäkké.
Omáčku zahustíme a zľahka povaríme.
Podávame s ryžu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)