Furmanská krkovička s ryžou a zemiakmi na jednom pekáči: Geniálny obed 3v1!

Výborný nápad na skutočne bohatý obed, ktorý poteší celú rodinu. Každý si nájdete presne to, čo má rád!

Výborný nápad na skutočne bohatý obed, ktorý poteší celú rodinu. Každý si nájdete presne to, čo má rád!

Potrebujeme:

6 plátkov krkovičky

2 ks cibule nakrájanú nadrobno

3 ks mrkvy nakrájanú na menšie kúsky

1 zelenú papriku nakrájanú nadrobno

4 zemiaky ošúpané a nakrájané na kolieska

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 šálku ryže

Soľ a korenie

Petržlenovú vňať nakrájanú nadrobno

Postup:

Na panvici s trochou oleja osmažíme cibuľku a potom pridáme aj mrkvu a papriku. Restujeme 2-3 minúty a potom pridáme ryžu, soľ a korenie. Keď ryža zosklovatie celú zmes zložíme z plameňa a navrstvíme na vymastenú zapekaciu misu. Prikryjeme plátkami (tie sme si osolili a okorenili). Po stranách zapekacej misy uložíme plátky zemiakov a podlejeme 2 šálkami vody alebo vývaru. Zakryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry, kde pri teplote 190 stupňov pečieme asi hodinu, prípadne tak dlho, aby krkovička bola dostatočne upečená. Potom zložíme alobal a necháme zapiecť ešte 15 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)