Šťavnaté mäsko, ktoré u nás poznáme ako farárska krkovička. Ide o rýchle, veľmi jednoduché a pritom veľmi chutné jedlo pre celú rodinu. Podávame so zemiakovou kašou, kroketami, šalátom alebo varenými zemiakmi.
Postup:
4 plátky bravčovej krkovičky
Horčica na potretie
4 plátky šunky
2-3 veľké cibule
150 g syru Niva
1 zelenú papriku
1 paradajku
200 g syru Eidam
Korenie a sladká paprika (ak soľ, tak len minimálne)
Postup:
Krkovičku naklepeme a po oboch stranách okoreníme, nesolíme a keď tak len veľmi mierne, syr Niva je dostatočne slaný. Krkovičku preložíme do pekáča, potrieme horčicou a uložíme plátok šunky. Potom posypeme cibuľou, strúhanou Nivou a na každý kúsok uložíme plátok paradajky a kúsok paradajky. Nakoniec posypeme syrom Eidam a vložíme do vyhriatej rúry. Prikryjeme, netreba ani podlievať, krkovička pustí šťavku.
Pečieme cca 50-60 minút pri teplote 180 stupňov – treba sledovať, keďže každá rúra pečie inak. Asi 20 minút pred koncom odokryjeme a necháme dopiecť.
Tip pre vás: Ak chcete, aby bola krkovička skôr hotová, tak ju najskôr sprudka opražte na panvici. Potom aj s výpekom preložte na pekáč. Ja zvyknem asi 10 minút pred koncom pečenia posypať ešte trochou strúhaného syru – doma sme syroví, tak je to pre nás ešte chutnejšie!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Ľubica V.