Krkovička na farársky spôsob: Super šťavnaté mäsko zapečené s Nivou a hromadou ďalších dobrôt!

Šťavnaté mäsko, ktoré u nás poznáme ako farárska krkovička. Ide o rýchle, veľmi jednoduché a pritom veľmi chutné jedlo pre celú rodinu. Podávame so zemiakovou kašou, alebo varenými zemiakmi. 

Šťavnaté mäsko, ktoré u nás poznáme ako farárska krkovička. Ide o rýchle, veľmi jednoduché a pritom veľmi chutné jedlo pre celú rodinu. Podávame so zemiakovou kašou, kroketami, šalátom alebo varenými zemiakmi.

Postup:

4 plátky bravčovej krkovičky

Horčica na potretie

4 plátky šunky

2-3 veľké cibule

150 g syru Niva

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 zelenú papriku

1 paradajku

200 g syru Eidam

Korenie  a sladká paprika (ak soľ, tak len minimálne)

Postup:

Krkovičku naklepeme a po oboch stranách okoreníme, nesolíme a keď tak len veľmi mierne, syr Niva je dostatočne slaný. Krkovičku preložíme do pekáča, potrieme horčicou a uložíme plátok šunky. Potom posypeme cibuľou, strúhanou Nivou a na každý kúsok uložíme plátok paradajky a kúsok paradajky. Nakoniec posypeme syrom Eidam a vložíme do vyhriatej rúry. Prikryjeme, netreba ani podlievať, krkovička pustí šťavku.

Pečieme cca 50-60 minút pri teplote 180 stupňov – treba sledovať, keďže každá rúra pečie inak. Asi 20 minút pred koncom odokryjeme a necháme dopiecť.

Tip pre vás: Ak chcete, aby bola krkovička skôr hotová, tak ju najskôr sprudka opražte na panvici. Potom aj s výpekom preložte na pekáč. Ja zvyknem asi 10 minút pred koncom pečenia posypať ešte trochou strúhaného syru – doma sme syroví, tak je to pre nás ešte chutnejšie!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Ľubica V.