plny-hrniec_transparent_negativ.png

Prekladaná krkovička na čiernom pive s cibuľou a zemiakmi, rozpadá sa na jazyku: S týmto zabudujete na každej oslave!

Výborné jedlo aj na slávnostný stôl a veľmi praktické, ak čakáte viacej hostí.

 

 

Každý si na tom pochutná! :-)

Potrebujeme:

1 kg bravčovej krkovičky

5-6 ks zemiakov

2 červené cibule

3 strúčiky cesnaku

soľ

korenie

sladkú a pikantnú papriky

majoránka

korenie na zemiaky

olej

Na podliate:

 

 

Čierne pivo cca 1/2 plechovky

bujón

2 dl vody

Postup:

Krkovičku si nakrájame na plátky.

 

 

Osolíme a okoreníme.

Pokvapkáme olejom a necháme asi na 1 hodinku odležať – ideálne cez noc.

Medzitým si pripravíme ostatné prísady.

 

 

Očistíme a nakrájame si aj zemiaky.

Rovnako si očistíme a nakrájame cibuľku .

Zemiaky a cibuľku nakrájame na plátky.

 

 

Zemiaky aj cibuľu si ochutíme soľou a korením..

Do vymastenej misy vrstvíme striedavo mäso, zemiaky, a cibuľu.

Vytvoríme tvar harmoniky.

 

 

Prikryjeme a do rúry vyhriatej na 200 stupňov dáme piecť na 15 minút.

Potom vyberieme.

Podlejeme bujónom rozpusteným vo vode.

 

 

Dusíme zakryté 25 minút, podlejeme pivom a dusíme ďalších 25 minút.

Potom odokryjeme a necháme zapiecť.

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes