plny-hrniec_transparent_negativ.png

Viedenská krkovička na cesnaku: Mäsko rozplývajúce sa na jazyku a výborná omáčka – TO musíte ochutnať!

Na facebooku sme pre vás našli tento fantastický recept na vynikajúce bravčové mäsko pečené v rúre. Táto krkovička na viedenský spôsob je nielen fantasticky šťavnatá, ale aj ohromne chutná. Každému tento recept vrelo odporúčam!

Na facebooku sme pre vás našli tento fantastický recept na vynikajúce bravčové mäsko pečené v rúre.

Táto krkovička na viedenský spôsob je nielen fantasticky šťavnatá, ale aj ohromne chutná.

Každému tento recept vrelo odporúčam!

 

Potrebujeme:

Kus bravčovej krkovičky (1,2 kg)

soľ (1 lyžička)

korenie čierne

paprika (1 čajová lyžička)

1-2 lyžice oleja

3-4 lyžice paradajkového pretlaku

4-5 veľkých strúčikov cesnaku

Príloha:

Zemiaky

Postup:

Kus mäsa umyte a nechajte trochu odtiecť.

 

 

Potom ho zľahka osušte papierovými utierkami.

Mäso potom nakrájajte na plátky hrubé asi 3 cm.

Mäso netreba naklepávať, ja ale zvyknem po nakoreneniť trochu „pomasírovať rukami“.

 

 

Takže mäso z oboch strán ochutíme soľou a korením.

Pridáme aj sladkú červenú papriku.

Koreniny a soľ pridávajte podľa svojej chuti, ale ja odporúčam radšej menej.

 

 

Prípadne neskôr dochutiť.

Ak chcete, môžete pridať aj ďalšie koreniny, prípadne štipku pálivej papriky.

Ochutené mäso zmiešame aj s olejom.

V oleji sme si vopred rozmiešali 1 strúčik pretlačeného cesnaku, necháme takto marinovať aspoň 1 hodinu.

 

 

Následne preložíme na plech.

V miske zmiešame pretlak s vodou.

Zmiešame aj so zvyšným cesnakom nakrájným na plátky.

Prípadne ešte dochutíme podľa potreby.

 

 

Prikryjeme alobalom.

Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 40 minút.

Potom zložáme alobal a necháme zapiecť.

 

 

Podľa potreby počas pečenia podlievame.

Ako prílohu zvolíme ideálne zemiaky – opekané, vaené alebo dusené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes