Na facebooku sme pre vás našli tento fantastický recept na vynikajúce bravčové mäsko pečené v rúre.
Táto krkovička na viedenský spôsob je nielen fantasticky šťavnatá, ale aj ohromne chutná.
Každému tento recept vrelo odporúčam!
Potrebujeme:
Kus bravčovej krkovičky (1,2 kg)
soľ (1 lyžička)
korenie čierne
paprika (1 čajová lyžička)
1-2 lyžice oleja
3-4 lyžice paradajkového pretlaku
4-5 veľkých strúčikov cesnaku
Príloha:
Zemiaky
Postup:
Kus mäsa umyte a nechajte trochu odtiecť.
Potom ho zľahka osušte papierovými utierkami.
Mäso potom nakrájajte na plátky hrubé asi 3 cm.
Mäso netreba naklepávať, ja ale zvyknem po nakoreneniť trochu „pomasírovať rukami“.
Takže mäso z oboch strán ochutíme soľou a korením.
Pridáme aj sladkú červenú papriku.
Koreniny a soľ pridávajte podľa svojej chuti, ale ja odporúčam radšej menej.
Prípadne neskôr dochutiť.
Ak chcete, môžete pridať aj ďalšie koreniny, prípadne štipku pálivej papriky.
Ochutené mäso zmiešame aj s olejom.
V oleji sme si vopred rozmiešali 1 strúčik pretlačeného cesnaku, necháme takto marinovať aspoň 1 hodinu.
Následne preložíme na plech.
V miske zmiešame pretlak s vodou.
Zmiešame aj so zvyšným cesnakom nakrájným na plátky.
Prípadne ešte dochutíme podľa potreby.
Prikryjeme alobalom.
Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 40 minút.
Potom zložáme alobal a necháme zapiecť.
Podľa potreby počas pečenia podlievame.
Ako prílohu zvolíme ideálne zemiaky – opekané, vaené alebo dusené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)