plny-hrniec_transparent_negativ.png

Viedenská krkovička na cesnaku: Mäsko rozplývajúce sa na jazyku a výborná omáčka – TO musíte ochutnať!

Výborný recept na krkovičku na "Viedenský spôsob". Šťavnaté mäsko v omáčke, pripravené jednoducho a rýchlo!

Na facebooku sme pre vás našli tento fantastický recept na vynikajúce bravčové mäsko pečené v rúre.

 

 

Táto krkovička na viedenský spôsob je nielen fantasticky šťavnatá, ale aj ohromne chutná.

Každému tento recept vrelo odporúčam!

 

 

 

 

Potrebujeme:

Kus bravčovej krkovičky (1,2 kg)

soľ (1 lyžička)

korenie čierne

paprika (1 čajová lyžička)

1-2 lyžice oleja

3-4 lyžice paradajkového pretlaku

4-5 veľkých strúčikov cesnaku

Príloha (voliteľné):

 

 

Opekané zemiaky

Zemiaková kaša

Ryža

Cestoviny

Šalát

Postup:

Kus mäsa umyte, nechajte trochu odtiecť, potom ho zľahka osušte papierovými utierkami.

 

 

Mäso potom nakrájajte na plátky hrubé asi 3 cm.

Mäso netreba naklepávať, ja ale zvyknem po nakoreniť trochu „pomasírovať rukami“.

 

 

Takže mäso z oboch strán ochutíme soľou a korením.

Pridáme aj sladkú červenú papriku.

Koreniny a soľ pridávajte podľa svojej chuti, ale ja odporúčam radšej menej a prípadne neskôr dochutiť.

 

 

 

Ak chcete, môžete pridať aj ďalšie koreniny, prípadne štipku pálivej papriky.

Ochutené mäso zmiešame aj s olejom, v ktorom sme si rozmiešali 1 strúčik pretlačeného cesnaku, necháme takto marinovať aspoň 1 hodinu.

Následne preložíme na plech.

 

 

V miske zmiešame pretlak s vodou, zvyšným cesnakom nakrájným na plátky, prípadne ešte dochutíme podľa potreby.

Prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 40 minút.

Potom zložáme alobal a necháme zapiecť.

 

 

Podľa potreby počas pečenia podlievame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes