plny-hrniec_transparent_negativ.png

Viedenská krkovička na cesnaku: Mäsko rozplývajúce sa na jazyku a výborná omáčka – TO musíte ochutnať!

Na facebooku sme pre vás našli tento fantastický recept na vynikajúce bravčové mäsko pečené v rúre. Táto krkovička na viedenský spôsob je nielen fantasticky šťavnatá, ale aj ohromne chutná. Každému tento recept vrelo odporúčam!

Na facebooku sme pre vás našli tento fantastický recept na vynikajúce bravčové mäsko pečené v rúre.

Táto krkovička na viedenský spôsob je nielen fantasticky šťavnatá, ale aj ohromne chutná. Každému tento recept vrelo odporúčam!

Potrebujeme:

Kus bravčovej krkovičky (1,2 kg)

soľ (1 lyžička)

korenie čierne

paprika (1 čajová lyžička)

1-2 lyžice oleja

3-4 lyžice paradajkového pretlaku

4-5 veľkých strúčikov cesnaku

Postup:

Kus mäsa umyte, nechajte trochu odtiecť, potom ho zľahka osušte papierovými utierkami.

Mäso potom nakrájajte na plátky hrubé asi 3 cm.

Mäso netreba naklepávať, ja ale zvyknem po nakoreniť trochu „pomasírovať rukami“.

Takže mäso z oboch strán ochutíme soľou a korením.

Pridáme aj sladkú červenú papriku.

Koreniny a soľ pridávajte podľa svojej chuti, ale ja odporúčam radšej menej a prípadne neskôr dochutiť.

Ak chcete, môžete pridať aj ďalšie koreniny, prípadne štipku pálivej papriky.

Ochutené mäso zmiešame aj s olejom, v ktorom sme si rozmiešali 1 strúčik pretlačeného cesnaku, necháme takto marinovať aspoň 1 hodinu.

Následne preložíme na plech.

V miske zmiešame pretlak s vodou, zvyšným cesnakom nakrájným na plátky, prípadne ešte dochutíme podľa potreby.

Prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 40 minút.

Potom zložáme alobal a necháme zapiecť.

Podľa potreby počas pečenia podlievame.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes