Minútková KRKOVIČKA jemná ako masielko: Čo dokáže táto marináda s bravčovým mäsom je jedným slovom úžasné!

Dobrý deň, chcem sa podeliť o recept na vynikajúcu krkovičku – šťavnatú a skutočne jemnú.

 

 

Tento recept mám odskúšaný už dlhé roky a nepoznám nikoho, komu by nechutil.

Recept je určený na dva kúsky krkovičky, ale doma robím minimálne 4 kusy, takže prísady je potrebné zdvojnásobiť.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Určite si pochutnáte.

Potrebujeme (na dve porcie):

2 hrubšie plátky krkovičky

Marináda:

80 ml 100% jablčného džúsu

lyžice dijonskej horčice (môžete dať lyžičku dijonskej a lyžičku celozrnnej horčice)

3-4 lyžice kvalitnej sójovej omáčky

1 cibuľa

lyžička mletého cesnaku

červená sladká paprika

1/2 lyžičky hnedého cukru

lyžička solamylu

štipka chilli

soľ

korenie

olej na opečenie

Postup:

Najskôr si pripravíme mäso – nakrájajte si to toľko plátkov mäsa, koľko budete potrebovať.

 

 

Nezabudnite potom ale upraviť aj množstvo prísad na marinádu.

Krkovičku umyjeme, osušíme a okraje narežeme.

 

 

Osolíme a okoreníme.

Cibuľu si nakrájame nadrobno.

Zmiešame marinádu, do ktorej mäso s cibuľou namočíme.

Necháme odležať najmenej dve hodiny, ideálne na 24 hodín.

 

 

Rozpálime olej.

Odkvapkané mäso od marinády sprudka opečieme z oboch strán.

Ľahko podlejeme vodou a dusíme do mäkka.

Hotové vytiahneme a zabalíme na pár minút do alobalu.

 

 

Medzitým vlejeme zvyšok marinády aj s cibuľou do výpeku a necháme restovať.

Pokiaľ omáčka zhustne veľa, zriedime vodou a dochutíme.

 

 

Príloha je vhodná dusená zelenina alebo rôzne upravené zemiaky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay