Strašne dobrá KRKOVIČKA so zemiakmi a slaninkou z jednej panvice: Mäsko tak jemné, že sa doslova rozpadá na jazyku!

Vynikajúci a veľmi chutný obed z jednej panvice.

 

 

Zemiaky a mäsko sa varia spolu na jednej panvici.

Potrebujeme:

600 g krkovička bravčová

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

600 g zemiaky

6 ks cibuľa menšia

150 -200 g nakrájanej slaninky

4 strúčiky cesnak

500 ml (alt. paradajkový pretlak)

1/2 citrón kôra citrónová

5 PL olej

1 halúzka rozmarín

1 ks list bobkový

podľa chuti soľ

1 ČL korenie čierne mleté

1 ks paprička chilli

2 PL parmezán

1/2 citrón kôra citrónová

Voliteľné:

Paradajky

Jablko

Sezamové semienka

Postup:

Najprv si pripravíme suroviny – mäso umyjeme a osušíme, očistíme zemiaky, cibuľu a cesnak.

 

 

Ako prvé na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a slaniku.

Pridáme nasekaný cesnak, chvíľu spolu krátko osmažíme.

Keď je cibuľka osmažená pekne do červena, vyberieme cesnak a cibuľu z panvice.

 

 

Do výpeku pridáme na kocky nakrájané mäso.

Sprudka osmažíme z oboch strán, aby sa zatiahlo – kým chytí hnedastú farbu (cca 7 min).

 

Prisypeme mleté čierne korenie.

Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru.

Pridáme halúzku rozmarínu a bobkový list.

Pridáme aj osmaženú cibuľu a cesnak, nasekanú chilli papričku, zalejeme paradajkovým pretlakom.

Necháme všetko prebublávať cca 40 minút.

Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky.

 

 

Necháme cca 30 minút spolu bublať – kým nebudú zemiaky uvarené.

Nakoniec nastrúhame parmezán a citrónovú kôru z polovice citróna – zmiešame.

Naložíme zmes zemiakov a mäsa, posypeme zmesou parmezánu a citróna a môžeme jesť.

Ak chcete, namiesto paradajkového pretlaku môžete pridať na panvicu nakrájané paradajky. Krkovička je tiež vynikajúca s restovaným jabĺčkom. Ak pridáte jablko, nemusíte už pridávať citrón.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay