Vynikajúci a veľmi chutný obed z jednej panvice.
Zemiaky a mäsko sa varia spolu na jednej panvici.
Potrebujeme:
600 g krkovička bravčová
600 g zemiaky
6 ks cibuľa menšia
150 -200 g nakrájanej slaninky
4 strúčiky cesnak
500 ml (alt. paradajkový pretlak)
1/2 citrón kôra citrónová
5 PL olej
1 halúzka rozmarín
1 ks list bobkový
podľa chuti soľ
1 ČL korenie čierne mleté
1 ks paprička chilli
2 PL parmezán
1/2 citrón kôra citrónová
Voliteľné:
Paradajky
Jablko
Sezamové semienka
Postup:
Najprv si pripravíme suroviny – mäso umyjeme a osušíme, očistíme zemiaky, cibuľu a cesnak.
Ako prvé na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a slaniku.
Pridáme nasekaný cesnak, chvíľu spolu krátko osmažíme.
Keď je cibuľka osmažená pekne do červena, vyberieme cesnak a cibuľu z panvice.
Do výpeku pridáme na kocky nakrájané mäso.
Sprudka osmažíme z oboch strán, aby sa zatiahlo – kým chytí hnedastú farbu (cca 7 min).
Prisypeme mleté čierne korenie.
Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru.
Pridáme halúzku rozmarínu a bobkový list.
Pridáme aj osmaženú cibuľu a cesnak, nasekanú chilli papričku, zalejeme paradajkovým pretlakom.
Necháme všetko prebublávať cca 40 minút.
Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky.
Necháme cca 30 minút spolu bublať – kým nebudú zemiaky uvarené.
Nakoniec nastrúhame parmezán a citrónovú kôru z polovice citróna – zmiešame.
Naložíme zmes zemiakov a mäsa, posypeme zmesou parmezánu a citróna a môžeme jesť.
Ak chcete, namiesto paradajkového pretlaku môžete pridať na panvicu nakrájané paradajky. Krkovička je tiež vynikajúca s restovaným jabĺčkom. Ak pridáte jablko, nemusíte už pridávať citrón.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)