Krkonošská krkovička na šľahačke: Nikdy v živote sme nejedli lepšiu, každý kto ochutná, inú už nepýta!

Ochutnali sme pred rokom na lyžovačke a odvtedy inú ani nerobím. Môžete použiť aj iné mäsko, ale krkovička je krkovička!

Ochutnali sme pred rokom na lyžovačke a odvtedy inú ani nerobím. Môžete použiť aj iné mäsko, ale krkovička je krkovička!

Potrebujeme:

Plátky krkovičky

Zeleninové lečo

1 téglik šľahačky

Soľ, čierne korenie, grilovacie korenie

150 g najemno nastrúhaného syra

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Voliteľné:

Zemiaky

Postup:

Ak chcete mať komplet obed, hoďte pod krkovičku zemiaky(my máme radšej ryžu, ale to je na každom človeku :-)). Takže mäso si naklepme a okoreníme – soľ, grilovacie a čierne korenie. Uložíme na vymastený plech a každý kúsok potrieme lečom, posypeme syrom a zalejeme šľahačkou. Pečieme pri teplote 190 stupňov asi 40-50 minút – tak, aby bolo mäsko mäkučké. Ak pečiete dlhšie, odporúčam dať na začiatok aj alobal a potom ho zložiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Alena G.