Krémový zázrak z 2 vajec, ktorý zatieni aj krémeš: Úplne sa rozplýva na jazyku!

29

Všetci milovníci krémešov, zbystrite pozornosť. Tento zákusok musíte vyskúšať. Ideálny na rodinné oslavy, aj na sviatky!

Potrebujeme:

2 vajcia

100 g krupicového cukru

50 g masla, alebo margarínu

2 PL medu

500 g hladkej múky

1 ČL jedlej sódy

5 PL mlieka

Na krém:

1 l mlieka

10 PL hladkej múky

200 g práškového cukru

250 g masla

20 g vanilkového cukru

3 PL kakaa

Na polevu:

100 g čokolády

60 g masla

Postup:

1. Mixérom vyšľahajte 2 vajcia, 100 g cukru, 50 g masla a 2 PL medu do peny.

2. Pridajte múku zmiešanú so sódou bikarbónou a vlažným mliekom tak, aby nevznikli hrudky. Všetko dobre vymiešajte, rozdeľte si na 3 časti a prvú časť nalejte na plech, pokrytý papierom na pečenie. V rozohriatej rúre upečte 3 pláty pri teplote 180 stupňov.

3. Krém si pripravte tak, že nalejte do hrnca liter mlieka, pridajte múku, práškový cukor a dobre vymiešajte. Varte na miernom ohreve kým krém nezhustne. Nechajte ho úplne vychladnúť.

4. Opatrne zašľahajte do krému maslo a rozdeľte ho na dve časti. Do jednej časti primiešajte vanilkový cukor, alebo vanilkovú esenciu a do druhej kakao.

5. Zostavte zákusok tak, že na spodok dajte jeden plát upečeného cesta, navrstvite kakaový krém a prekryte opäť upečeným plátom. Na tento dajte vanilkový krém a prikryte posledným plátom.

6. Pripravte si polevu. Nalámanú čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli, pridajte maslo a miešajte, kým nie je kompaktná a lesklá. Potom ju rovnomerne rozotrite na vrchný plát zákusku, nechajte vychladnúť a vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny.

7. Hotový zákusok nakrájajte a podávajte. Dobrú chuť!

Zdroj: cookpad.com


Témy:


Pridajte svoj komentár