Všetci milovníci krémešov, zbystrite pozornosť. Tento zákusok musíte vyskúšať. Ideálny na rodinné oslavy, aj na sviatky!
Potrebujeme:
2 vajcia
100 g krupicového cukru
50 g masla, alebo margarínu
2 PL medu
500 g hladkej múky
1 ČL jedlej sódy
5 PL mlieka
Na krém:
1 l mlieka
10 PL hladkej múky
200 g práškového cukru
250 g masla
20 g vanilkového cukru
3 PL kakaa
Na polevu:
100 g čokolády
60 g masla
Postup:
1. Mixérom vyšľahajte 2 vajcia, 100 g cukru, 50 g masla a 2 PL medu do peny.
2. Pridajte múku zmiešanú so sódou bikarbónou a vlažným mliekom tak, aby nevznikli hrudky. Všetko dobre vymiešajte, rozdeľte si na 3 časti a prvú časť nalejte na plech, pokrytý papierom na pečenie. V rozohriatej rúre upečte 3 pláty pri teplote 180 stupňov.
3. Krém si pripravte tak, že nalejte do hrnca liter mlieka, pridajte múku, práškový cukor a dobre vymiešajte. Varte na miernom ohreve kým krém nezhustne. Nechajte ho úplne vychladnúť.
4. Opatrne zašľahajte do krému maslo a rozdeľte ho na dve časti. Do jednej časti primiešajte vanilkový cukor, alebo vanilkovú esenciu a do druhej kakao.
5. Zostavte zákusok tak, že na spodok dajte jeden plát upečeného cesta, navrstvite kakaový krém a prekryte opäť upečeným plátom. Na tento dajte vanilkový krém a prikryte posledným plátom.
6. Pripravte si polevu. Nalámanú čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli, pridajte maslo a miešajte, kým nie je kompaktná a lesklá. Potom ju rovnomerne rozotrite na vrchný plát zákusku, nechajte vychladnúť a vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny.
7. Hotový zákusok nakrájajte a podávajte. Dobrú chuť!
Zdroj: cookpad.com