Tento pečený karfiol budete milovať: Krémová chuť a lahodná konzistencia, na ktorej sa stanete závislí!

Túto výdatnú pochúťku môžete servírovať ako samostatné hlavné jedlo, ale môže slúžiť aj ako chutná príloha.

Príprava je veľmi jednoduchá a chuť výborná.

Kombinácia karfiolu a syra je naozaj delikátna!

 

 

...

 

 

Vyskúšajte tento recept z portálu sobors a presvedčte sa sami!

Potrebujeme:

1 hlávku karfiolu

3,5 dl smotany na varenie

soľ

čierne mleté korenie

300 g údeného tvrdého syra

1 ČL kajenského korenia

Čas prípravy: 45 minút

Čas pečenia: 30 minút

Postup:

 

 

 

 

Karfiol rozdelíme na ružičky.

Potom ho uvaríme vo veľkom množstve vody do mäkka.

Dobre uvarený je vtedy, keď doňho ľahko zapichnete vidličku – dávajte však pozor na to, aby ste ho nerozvarili.

 

 

 

Ružičky karfiolu vložíme do žiaruvzdornej misy.

Premiešame s koreninami.

Zalejeme smotanou na varenie.

Nakoniec zasypeme strúhaným syrom. 

 

 

 

 

Karfiol pečieme v predhriatej rúre.

Teplota pečenia je 180 °C a čas asi 20 – 35 minút.

Sledujeme a pečieme, kým nezíska peknú zlatohnedú farbu.

 

 

 

 

Hotovo.

Rýchla a chutná večera je na stole.

Rada:

Ak je to potrebné, karfiol si môžete uvariť do mäkka už deň vopred.

V deň servírovania ho už len dáte zapiecť podľa receptu vyššie. 

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn