plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krémový makovník z hrnčeka s čerešňami: Hotový je za pár minút a zmizne ešte rýchlejšie!

Úžasne kyprý a vláčny makový koláč vôbec nemusí byť obyčajný. Väčšinou o makových buchtách počúvame , že sú suché a nič moc. Svedčí o tom aj to, že z plechu nezmiznú počas mrknutia oka tak, ako niektoré iné pochúťky. Tento koláč je ale výnimkou, je úžasne chutný, šťavnatý a lahodný.

Úžasne kyprý a vláčny makový koláč vôbec nemusí byť obyčajný. Väčšinou o makových buchtách počúvame , že sú suché a nič moc. Svedčí o tom aj to, že z plechu nezmiznú počas mrknutia oka tak, ako niektoré iné pochúťky. Tento koláč je ale výnimkou, je úžasne chutný, šťavnatý a lahodný.

Potrebujeme:

1 šálku mletého maku

1 šálku hladkej múky

1 šálku práškového cukru

1 lyžičku prášku do pečiva

1 šálku mlieka

1 vajce

2 lyžice oleja

1a 1/2 – 2 šálky  zaváranych čerešní alebo višní

Na krém:

1 bal. pudingu – zlatého klasu

3 lyžice cukru

400 ml čerešňovej šťavy

Postup:

Čerešne zlejeme zo šťavy a necháme odkvapkať.

V šálke s objemom 250 ml odmeriame múku, mak a práškový cukor – všetky suché prísady potom zmiešame v miske. Do suchých prísad pridáme olej, vajce, mlieko a vymiešame hladké cesto.

Cesto navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múku. Na cesto uložíme čerešne.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne pol hodinku.

Medzitým pripravíme náplň. Čerešňovú šťavu zmiešame s cukrom a preložíme na plameň. Časť šťavy odložíme bokom a rozmiešame v nej pudingový prášok. Keď zmes na plameni zovrie, pridáme puding a varíme, kým zmes nezhustne.

Čerešňový puding potom necháme vychladnúť.

Upečené cesto vyklopíme z plechu a necháme vychladnúť. Ostrým nožom prerežeme na polovicu, naplníme krémom a prikryjeme druhou polovicou cesta.

Necháme odstáť aspoň hodinu a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť!

zdroj/foto: nosalty

Najlepšie recepty na dnes