plny-hrniec_transparent_negativ.png

Viac jabĺk ako cesta: Super krémový JABLKOVÝ koláč pripravený za 10 minút!

Toto je jeden fantastický koláčik, ktorý viete pripraviť rýchlo a chutí skutočne božsky. Naozaj je v ňom viac jabĺk ako cesta a podľa návodu z youtube ho zvládne pripraviť každý. 

Toto je jeden fantastický koláčik, ktorý viete pripraviť rýchlo a chutí skutočne božsky. Naozaj je v ňom viac jabĺk ako cesta a podľa návodu z youtube ho zvládne pripraviť každý.

Potrebujeme:

2 vajcia

štipka soli

50 g cukru (3 – 3,5 lyžice)

100 ml mlieka

1/2 citróna (kôru aj šťavu)

25 g rozpusteného masla

80 g hladkej múky

1 lyžičku prášku do pečiva

Rozpustené maslo na pokvapkanie koláča

Práškový cukor na posypanie

4-5 jabĺk a cukor a škoricu na ich dochutenie

Postup:

2 vajcia, štipku soli a cukor vyšľaháme mixérom.

Pridáme 100 ml mlieka, kôru z citrónu a rozpustené maslo.

Po častiach nasypeme 80 g múky a vmiešame postupne do cesta.

Ošúpeme 4-5 jabĺk a nakrájame na tenké plátky škrabkou na zemiaky.

Pokvapkajte šťavou z polovice citróna.

Do cesta, ktoré sme nechali počas krájania jabĺk chvíľu odležať pridáme 1 lyžičku prášku do pečiva.

Jablká postupne pridávame do cesta a zakaždým dobre zamiešame.

Navrstvíme do dobre vymastenej tortovej formy.

Vrch pokvapkáme rozpusteným maslom.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 55 až 60 minút.

Koláč posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes