Tento lahodný krémový dezert podľa receptu z youtube si zamilujete. Je taký jemný a nadýchaný, že sa úplne topí v ústach.
Potrebujeme:
8 Pl hladkej múky
8 PL kryštálového cukru
8 bielkov
8 PL oleja
5 g soli
1 balíček prášku do pečiva
Na krém:
800 ml mlieka
6 PL hladkej múky
200 g kryštálového cukru
8 žĺtkov
150 g čokolády
1 balíček vanilkového cukru
300 g masla ktoré treba rozdeliť na 2 rovnaké časti
Iné:
150 g sušienok
100 ml mlieka na namáčanie
Navrch:
400 ml šľahačkovej smotany
2 PL práškového cukru
kokos a strúhaná čokoláda na posypanie
Postup:
Múku si zmiešame so soľou a dobre premiešame.
Do misy si nalejeme bielky a vyšľaháme tuhý sneh. Postupne zašľahávame kryštálový cukor. Keď zapracujeme všetok cukor, pridáme kypriaci prášok do pečiva.
Zľahka premiešame zdola nahor. Potom pridáme olej a nakoniec zapracujeme múku.
Túto hmotu rovnomerne navrstvíme na plech pokrytý papierom na pečenie a uhladíme.
Dáme piecť pri teplote 180 °C asi na 15 minút.
Medzitým si pripravíme krém. Žĺtky si vyšľaháme s cukrom do peny.
Pridáme vanilkový cukor a znovu prešľaháme.
Postupne v niekoľkých krokoch zašľahávame múku.
Nakoniec ešte zašľaháme po častiach mlieko.
Hmotu prelejeme do hrnca a za stáleho miešania na miernom ohreve uvaríme hustý krém.
Ten si rozdelíme na dve časti a do každej z nich zapracujeme zmäknuté maslo.
Do jednej misky s krémom vložíme nalámanú čokoládu a zapracujeme metličkou, kým sa nerozpustí a kým sa všetky zložky nespoja.
Upečený plát si natrieme najskôr čokoládovým krémom, každú sušienku namočíme do mlieka a ukladáme ich vedľa seba na krém po celom povrchu.
Na sušienky rovnomerne natrieme vanilkový krém.
Ako posledné si vyšľaháme šľahačkovú smotanu s práškovým cukrom, navrstvíme a rozotrieme navrch. Posypeme kokosom a strúhanou čokoládou a odložíme do chladničky na 4 – 5 hodín. Nakrájame a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod