plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krémový dezert, ktorý sa topí v ústach: Mimoriadne lahodná maškrta, ktorou ohúrite každú návštevu!

Tento lahodný krémový dezert podľa receptu z youtube si zamilujete. Je taký jemný a nadýchaný, že sa úplne topí v ústach. 

Potrebujeme:

8 Pl hladkej múky

8 PL kryštálového cukru

8 bielkov

8 PL oleja

5 g soli

1 balíček prášku do pečiva

Na krém:

800 ml mlieka

6 PL hladkej múky

200 g kryštálového cukru

8 žĺtkov

150 g čokolády

1 balíček vanilkového cukru

300 g masla ktoré treba rozdeliť na 2 rovnaké časti

Iné:

150 g sušienok

100 ml mlieka na namáčanie

Navrch:

400 ml šľahačkovej smotany

2 PL práškového cukru

kokos a strúhaná čokoláda na posypanie

Postup:

Múku si zmiešame so soľou a dobre premiešame.

Do misy si nalejeme bielky a vyšľaháme tuhý sneh. Postupne zašľahávame kryštálový cukor. Keď zapracujeme všetok cukor, pridáme kypriaci prášok do pečiva.

Zľahka premiešame zdola nahor. Potom pridáme olej a nakoniec zapracujeme múku.

Túto hmotu rovnomerne navrstvíme na plech pokrytý papierom na pečenie a uhladíme.

Dáme piecť pri teplote 180 °C asi na 15 minút.  

Medzitým si pripravíme krém. Žĺtky si vyšľaháme s cukrom do peny.

Pridáme vanilkový cukor a znovu prešľaháme.

Postupne v niekoľkých krokoch zašľahávame múku.

Nakoniec ešte zašľaháme po častiach mlieko.

Hmotu prelejeme do hrnca a za stáleho miešania na miernom ohreve uvaríme hustý krém.

Ten si rozdelíme na dve časti a do každej z nich zapracujeme zmäknuté maslo.

Do jednej misky s krémom vložíme nalámanú čokoládu a zapracujeme metličkou, kým sa nerozpustí a kým sa všetky zložky nespoja.

Upečený plát si natrieme najskôr čokoládovým krémom, každú sušienku namočíme do mlieka a ukladáme ich vedľa seba na krém po celom povrchu.

Na sušienky rovnomerne natrieme vanilkový krém.

Ako posledné si vyšľaháme šľahačkovú smotanu s práškovým cukrom, navrstvíme a rozotrieme navrch. Posypeme kokosom a strúhanou čokoládou a odložíme do chladničky na 4 – 5 hodín. Nakrájame a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod

 

 

Najlepšie recepty na dnes