plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krémový citrónový dezert za 5 minút: Citrónový krém bez vajec!

Pripravte si doma lahodný krém, ktorým možno naplniť torty, palacinky alebo ozdobiť muffiny.

Osviežujúca lahôdka vhodná aj na konzumáciu počas letných dní.

 

 

Nenáročný a rýchly recept na krémový dezert z youtube kanála Besten Essen hier.

Tento krém je vhodný aj do obľúbených pečených alebo nepečených dezrtov.

Skvele drží tvar a osviežujúca chuť je na letné mesiace priam stvorená.

Potrebujeme:

3 citróny

100 g kryštálového cukru (1/2 šálky)

30 g kukuričného škrobu (3 PL)

250 ml smotany na šľahanie (1 šálku)

 

 

Postup:

Nachystáme si najskôr ovocie.

Citróny prekrojíme na polovicu.

Odšťavíme na odšťavovači.

 

 

Šťavu prelejeme do rajnice.

Pridáme cukor.

Ak chcete zdravšiu verziu dezertu, môžete zvoliť trstinový, prípadne brezový cukor.

 

 

Nasypeme škrob.

Metličkou vymiešame.

 

 

Rajnicu preložíme na sporák.

Počas miešania varíme do zhustnutia.

Krém prelejeme do misky.

Prikryjeme fóliou a dáme vychladnúť do chladničky.

 

 

Do samostatnej misky pridáme vychladnutú smotanu.

Mixérom šľaháme, kým nevznikne hustá hmota.

 

 

Vychladnutý citrónový krém vyšľaháme.

Pridáme do šľahačky a spolu prešľaháme.

Krém vložíme do cukrárskeho vrecka.

Potom krém nanesieme do pohárov.

 

 

Môžeme servírovať.

Druhý recept

Potrebujeme:

500 ml šľahačkovej smotany

300 g mascarpone

500 g jahodového jogurtu (príchuť jogurtu obmieňam podľa toho, akú chuť chcem získať

50 g práškového cukru

Voliteľné:

 

 

Vanilková esencia

Strúhaný kokos

Orechy

Čokoláda

Postup:

 

 

Do misky nalejeme šľahačkovú smotanu.

Vezmeme šľahač a vyšľaháme na tuhú smotanu.

Ak chcete, môžete pridať aj stužovač, ale ja nepridávam, mám skúsenosť, že krém drží dobre.

 

 

Teraz do šľahačky pridáme ostatné prísady.

Pridáme mascarpone.

Nakoniec aj jogurt a práškový cukor.

 

 

Ešte raz spolu všetko prešľaháme.

A teraz je krém hotový.

Podľa chuti môžete pridať kokos, strúhanú čokoládu, vanilkovú arómu, alebo zmeniť príchuť jogurtu.

 

 

Krém je vynikajúci na plnenie aj zdobenie dezertov.

Je ľahký a veľmi rýchly.

Ideálny napríklad aj na studené krémové poháre.

 

 

 

Video návod:

 

 

 

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes