plny-hrniec_transparent_negativ.png

Zemiaky už nevyprážam, toto je stokrát lepšie: Fantasticky chutné a lahodné zemiaky, ktoré pripravíte na plechu!

Zemiaky, smotana a maslo. Delikatesa, ktorá sa doslova rozpadá na jazyku.

 

 

Hoci ide o prílohu, u nás doma je veľmi obľúbená aj ako hlavné jedlo a pripravujeme ju najmä vtedy, keď nemám príliš veľa času na zložité pokrmy, ale chcem pripraviť niečo skutočne dobré.

Vyskúšajte túto kráľovskú prílohu aj vy.

Potrebujeme:

5 lyžíc masla

2 strúčiky cesnaku

1 kg zemiakov

400 ml sladkej smotany na varenie (10%)

Soľ

mleté čierne korenie

štipku muškátového orieška

Voliteľné:

Syr

Postup:

 

 

 

Zemiaky očistíme a umyjeme.

Nakrájame na tenké plátky (cca 3 mm).

Zapekaciu misu vymastíme maslom.

Na dno uložíme cesnak nasekaný nadrobno.

 

 

Zemiaky v miske zmiešame so smotanou.

Ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.

Na vrch rozložíme plátky zvyšného masla.

Ak chcete, môžete zemiaky aj posypať syrom.

 

 

Prikryjeme alobalom.

Vložíme do vyhriatej rúry na 30-40 minút.

 

 

Pečieme pri teplote 180 stupňov.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes