Zemiaky, smotana a maslo. Delikatesa, ktorá sa doslova rozpadá na jazyku.
Hoci ide o prílohu, u nás doma je veľmi obľúbená aj ako hlavné jedlo a pripravujeme ju najmä vtedy, keď nemám príliš veľa času na zložité pokrmy, ale chcem pripraviť niečo skutočne dobré.
Vyskúšajte túto kráľovskú prílohu aj vy.
Potrebujeme:
5 lyžíc masla
2 strúčiky cesnaku
1 kg zemiakov
400 ml sladkej smotany na varenie (10%)
Soľ
mleté čierne korenie
štipku muškátového orieška
Voliteľné:
Syr
Postup:
Zemiaky očistíme a umyjeme.
Nakrájame na tenké plátky (cca 3 mm).
Zapekaciu misu vymastíme maslom.
Na dno uložíme cesnak nasekaný nadrobno.
Zemiaky v miske zmiešame so smotanou.
Ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.
Na vrch rozložíme plátky zvyšného masla.
Ak chcete, môžete zemiaky aj posypať syrom.
Prikryjeme alobalom.
Vložíme do vyhriatej rúry na 30-40 minút.
Pečieme pri teplote 180 stupňov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)