Vynikajúca príloha: Krémové zemiaky s kelom

Skvelá príloha zo zemiakov, smotany, horčice a restovaného kelu. Chutí vynikajúco.

Máte radi klasické štuchané zemiaky? V tom prípade vás táto verzia s kelom určite dostane. Po prvýkrát som ju ochutnala v škótsku a okamžite som si poprosila recept. Odvtedy je u nás doma pravideľnou súčasťou (nielen) slávnostné stola.

Potrebujeme:

400 g zemiakov

400 g kelu

40 g masla

100 ml plnotučného mlieka

1 lyžicu celozrnnej horčice

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

30 ml repkového oleja

50 ml sladkej smotany

Soľ a korenie

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Hotové zemiaky scedíme a necháme chvíľu vychladnúť.

V miske zmiešame mlieko s horčicou, spolu s maslom pridáme k zemiakom a popučíme – zemiaky však nemusia byť popučené celkom nahladko, skôr ako štuchané zemiaky.

Na panvici zohrejeme olej a pridáme kel nakrájaný na malé kúsky. Restijeme asi 5 minút za stáleho miešania. Dochutíme soľou a korením.

Kel pridáme k zemiakom. Do zmesi vmiešame aj sladkú smotanu a miešame, kým sa všetky ingrediencie nespoja.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)