plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krémové zapečené cestoviny z jednej panvice

Namiesto klasickej prípravy cestovín vo vode a následnom zmiešaní s omáčkou, vyskúšajte skvelý tip, ako pripraviť všetko v jednom.

Namiesto klasickej prípravy cestovín vo vode a následnom zmiešaní s omáčkou, vyskúšajte skvelý tip, ako pripraviť všetko v jednom. Toto jedlo je skutočne veľmi jednoduchí na prípravu a chutí vynikajúco. Ochutnajte aj vy! :-)

Potrebujeme:

3 šálky plnotučného mlieka

2 šálky nevarených cestovín

½ lyžičky soli

½ lyžičky čierneho mletého korenia

¾ šálky strúhaného syra cheddar

¾ šálky strúhanej mozzarely

1 šálku strúhanky zmiešanej so soľou a korením podľa chuti

Sprej na pečenie

Postup:

Vo väčšej panvici zmiešame 2 šálky mlieka, cestoviny, soľ a čierne korenie. Preložíme na plameň a privedieme do varu za stáleho miešania. Potom znížime teplotu a varíme, kým sa mlieko nezredukuje na hustú omáčku.

Následne pridáme zvyšné mlieko a varíme, kým cestoviny nie sú „Al dente“ a mlieko sa nezredukuje na ½.  Pridáme mozzarellu a cheddar a varíme kým sa syr nerozpustí (nezabúdame na miešenie, aby sa nám cestoviny nepripálili).

Keď je syr rozpustený, posypeme povrch cestovinovej zmesi ochutenou strúhankou a povrch postriekame sprejom na pečenie, tak, aby sme pokryli celý povrch.  Namiesto spreju môžeme použiť olivový olej.

Potom vložíme panvicu do vyhriatej rúry na 3- 5 minút, aby sa povrch strúhanky zapiekol dochrumkava. Kedže je každá rúra iná, dávajte pozor, aby sa povrch strúhanky nespálil.

zdroj: buzzfeed

Najlepšie recepty na dnes