plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krémové rožky s plnkou hotové za 20 minút: Jednoduché a veľmi chutné, roztápajú sa v ústach!

Vynikajúce jemné pečivo, ktoré sa hodí ku káve alebo k čaju.

Mojim deťom pripravujeme tento recept dosť často, pretože im rožky neskutočne zachutili.

 

 

Výborný recept z youtube kanála Yasemin Gotovit na jemné plnené rožky.

Potrebujeme:

1 vajce

50 g kryštálového cukru

1/2 ČL vanilkového cukru

štipku soli

100 g masla

150 g kyslej smotany alebo jogurtu

300 g hladkej múky

1 ČL prášku do pečiva

sezamové semiačka

vlašské orechy

hrozienka

Na potretie:

vajce

mlieko

Na posyp:

práškový cukor

Postup:

Do misky pridáme vajce, cukor, vanilkový cukor, soľ.

 

 

Metličkou rozmiešame.

Potom pridáme zmäknuté maslo, jogurt.

Všetko spolu dôkladne premiešame.

 

 

Pridáme múku, prášok do pečiva, rukou premiešame.

Vymiesime hladké cesto.

Misku prekryjeme.

Necháme 10 minút odstáť.

 

 

Cesto preložíme na podložku.

Rozdelíme ho na 20 častí.

Z cesta rukami ušúľame guľky a poukladáme ich na podnos.

 

 

Cesto na podložke posypeme múkou.

Valčekom rozvaľkáme do tvaru kruhu s priemerom cca 12 cm.

Na ceste do polovice urobíme zúbkovým krájačom vedľa seba zárezy (viď video).

 

 

Na nenakrájanú časť cesta pridáme sezamové semiačka a opatrne zrolujeme.

Ako plnku môžeme použiť aj nasekané orechy s hrozienkami.

 

 

Rožky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

V malej miske zmiešame vajce s mliekom.

Zmesou potrieme rožky.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

Po upečení posypeme rožky práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes