plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krémové kocky z lístkového cesta

Vynikajúci zákusok, ktorý vás prekvapí fantastickým vanilkovým krém a rýchlou prípravou. Neváhajte a doprajte si túto krémovú dobrotu.

Vynikajúci zákusok, ktorý vás prekvapí fantastickým vanilkovým krém a rýchlou prípravou. Neváhajte a doprajte si túto krémovú dobrotu.

Potrebujeme:

1 bal. lístkovéhoc esta

80 g kukuričného škrobu

500 ml mlieka

100 g kryštálového cukru

200 ml smotany (33%)

1 lyžicu práškového cukru

6 plátkov želatíny

1 lyžičku vanilkovej arómy prípadne 1 vanilkový lusk

Postup:

Rozmrazené lístkové cesto rozdelíme na polovicu a každú rozvaľkáme na tenký plát. Jeden plát cesta necháme vcelku,  popicháme ho vidličkou a upečieme vo vyhriatej rúre. Pri teplote 180 stupňov približne 15 minút. Druhý plát nakrájame na štvorčeky (neprepichujeme) a vložíme do vyhriatej rúry, kde upečenie rovnako, ako predošlé cesto.

Plátky želatíny necháme napučať vo vode. Mlieko zmiešame s kryštálovým cukrom a preložíme na plameň a pridáme aj vnútro z vanilkového lusku. Pridáme aj škrob a premiešame, aby sme v kréme nemali hrudky. Varíme, kým hmota nezačne hustnúť. Keď krém zhustne, pridáme doň napučanú želatínu a miešaním rozpustíme. Potom krém prikryjeme pokrievkou a necháme vychladnúť.

Zo smotany a práškového cukru ušľaháme tuhú šľahačku, ktorú vmiešame do vychladnutého krému – miešame opatrne, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.

Krém navrstvíme na celý plát cesta a prikryjeme štvorčekmi cesta. Môžeme posypať práškovým cukrom.

cremeschnitte-ist-der-liebling-vieler-kinder-img-17249

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: ichkoche

Najlepšie recepty na dnes