plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krémové KÁVOVÉ poháre, ktoré milujeme: Bez debaty, toto je najlepší dezert so Salkom a vôňou kávy – rýchla príprava!

Vynikajúce kávové poháre s kondenzovaným mliekom a želatínou.

Vyskúšajte, je to ohromá delikatesa.

 

 

Tito poháre pripravíte z jednoduchého krému a kávovej želatíny.

Chuť dostane aj tých najnáročnejších maškrtníkov.

 

 

Potrebujeme:

30 gramov instantnej želatíny

180 gramov cukru

25 g ramov rozpustnej kávy

190 gramov smotanového syra

1 plechovka kondenzovaného mlieka sladeného

1 smotana na šľahanie

Baileys (voliteľné)

Postup:

 

 

30 gramov neochutenej želatíny necháme napučať v 180 mililitroch vody.

Pomocou metličky dobre premiešame, kým sa hrudky nerozpustia.

Necháme odpočívať asi 15 minút.

 

 

Do hrnca nalejeme 1 liter vody so 180 gramami cukru a rozpustnou kávou.

Dobre premiešame.

Dáme na plameň.

 

 

Keď tekutina zovrie, vypnite oheň.

Pridajte želatínu.

 

 

Miešaním rozpustíme.

Nechajte 35 minút vychladnúť a vezmeme si formu, na ktorú túto hmotu vylejeme.

Necháme vychladnúť.

Odložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny.

 

 

Do mixéra dáme smotanový syr, kondenzované mlieko, smotanu a Baileys.

Vymiešame jednotný krém.

Ak sa vám zdá málo sladký, môžete dosladiť.

 

 

Keď je želatína úplne stuhnutá, nakrájame ju na kocky.

Vezmeme niekoľko kúskov a preložíme do samostatného pohára.

 

 

Pridáme krém a máme hotovo.

Tieto poháre podávame vychladené.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes