Vynikajúce kávové poháre s kondenzovaným mliekom a želatínou.
Vyskúšajte, je to ohromá delikatesa.
Tito poháre pripravíte z jednoduchého krému a kávovej želatíny.
Chuť dostane aj tých najnáročnejších maškrtníkov.
Potrebujeme:
30 gramov instantnej želatíny
180 gramov cukru
25 g ramov rozpustnej kávy
190 gramov smotanového syra
1 plechovka kondenzovaného mlieka sladeného
1 smotana na šľahanie
Baileys (voliteľné)
Postup:
30 gramov neochutenej želatíny necháme napučať v 180 mililitroch vody.
Pomocou metličky dobre premiešame, kým sa hrudky nerozpustia.
Necháme odpočívať asi 15 minút.
Do hrnca nalejeme 1 liter vody so 180 gramami cukru a rozpustnou kávou.
Dobre premiešame.
Dáme na plameň.
Keď tekutina zovrie, vypnite oheň.
Pridajte želatínu.
Miešaním rozpustíme.
Nechajte 35 minút vychladnúť a vezmeme si formu, na ktorú túto hmotu vylejeme.
Necháme vychladnúť.
Odložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny.
Do mixéra dáme smotanový syr, kondenzované mlieko, smotanu a Baileys.
Vymiešame jednotný krém.
Ak sa vám zdá málo sladký, môžete dosladiť.
Keď je želatína úplne stuhnutá, nakrájame ju na kocky.
Vezmeme niekoľko kúskov a preložíme do samostatného pohára.
Pridáme krém a máme hotovo.
Tieto poháre podávame vychladené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)