Božský dezert z malín: Krémové jogurtovo-malinové kocky sú najlepším letným zákuskom!

Jemný malinový krém sa dokonale dopĺňa s jemným cestom. Tento výborný zákusok som už skúšala aj ako tortu a výsledok bol doslova famózny. Hneď, ako budete zbierať tohtoročnú úrodu malín, určite si naň spomeňte.

Jemný malinový krém sa dokonale dopĺňa s jemným cestom. Tento výborný zákusok som už skúšala aj ako tortu a výsledok bol doslova famózny. Hneď, ako budete zbierať tohtoročnú úrodu malín, určite si naň spomeňte.

Potrebujeme:

Na cesto:

10 vajec

200 g kr. cukru

200 g hladkej múky

Na krém:

300 g malín

160 g práškového cukru

300 ml malinového jogurtu (2 tégliky)

1 bal.vanilkového pudingu

400 ml smotany na šľahanie

1 bal. stužovača do šľahačky

Na ozdobu:

Maliny

Postup:

Na cesto jednoducho ušľaháme vajcia s cukrom do peny a postupne do hmoty vmiešame aj múku. Cesto rozdelíme na dve časti a každú navrstvíme na samostatný stredne veľký plech. Plechy si vymastíme a vysypeme múkou.

Maliny s cukrom preložíme na plameň a necháme rozvariť. Do tejto zmesi pridáme pudingový prášok a varíme, kým celá zmes nezhustne. Zložíme z plameňa, necháme vychladnúť a nakoniec zmiešame s jogurtom. Ak sa vám krém zdá stále príliš riedky (to môže spôsobiť riedky jogurt) pridajte doň aj želatínový stužovač za studena, alebo pudingový prášok bez varenia – to krém zahustí.

Na prvý plát vychladnutého cesta navrstvíme ½ krému a na krém šľahačku (tú sme si ušľahali zo smotany a stužovača). Pokračujeme druhým plátom cesta a zvyšným krémom. Vrch zákusku môžeme ozdobiť šľahačkou a celými malinami.

Koláčik podávame vychladený.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Zdroj: webcukraszda

Dnes najobľúbenejšie