plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krémové jablkové pyré: Ovocná dobrota, ktorú musíte ochutnať!

Neskutočne lahodné jablkové pyré, na ktorom si môžete hocikedy pochutnať, prípadne ho použiť ako náplň do koláčov.

Doma mi miznú poháre s touto lahôdkou priamo pred očami, taký má úspech.

 

 

 

Základom tohoto receptu sú jablká a Salko.

Budete prekvapení, aké chutné a lahodné toto spojenie je.

Vynikajúce krémové jablkové pyré podľa receptu z youtube kanála Татьяна огородница.

Potrebujeme:

 

 

3 kg jabĺk

1 kg kryštálového cukru

100 ml vody

350 g kondenzovaného mlieka Salka

(Množstvo cukru je možné upraviť podľa vašich predstáv – všetko závisí od odrody a stupňa zrelosti jabĺk. Na dosiahnutie bohatšej krémovej chuti je potrebné pridať dve plechovky kondenzovaného mlieka).

Postup:

Jablká dôkladne umyjeme a ošúpeme.

Zbavíme ich jadierok, nakrájame.

Vložíme do hrnca.

 

 

Postupne pridávame cukor.

Do hrnca s jablkami nalejeme vodu.

 

 

Privedieme do varu.

Prekryjeme pokrievkou.

 

 

Jablká za občasného miešania varíme 20-30 minút.

Po uvarení rozšľaháme jablká ponorným mixérom do hladka.

Šľaháme aby neostala ani jedna hrudka.

 

 

Potom pridáme kondenzované mlieko.

Vyšľaháme, kým sa ingrediencie nespoja.

Zmes privedieme do varu.

Prekryjeme pokrievkou.

Varíme 20 minút.

 

 

Pyré ešte za horúca preložíme do sterilných pohárov.

Uzavrieme viečkom.

Potom pyré necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

 

 

Skladujeme na chladnejšom mieste.

Zmes vydrží celý rok, ale u nás sa neohreje ani 2 mesiace.

Vyjedá sa rovno z pohárov.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes