Moje PRESLÁVENÉ „krémové“ cukety, ktoré netreba vyprážať: Toto jedlo milujú aj tí, čo cuketu inak vôbec nejedia!

Vynikajúci recept na preslávené cuketové košíčky podľa pani Danice z portálu napadovy.blog. Takto pripravená cuketa je fantasticky krémová, lahodná a ideálna ako slávnostná príloha, alebo pochúťka k letnej grilovačke.

Potrebujeme:

cuketa – 2 stredne veľké kusy

cibule – 1 kus

tvrdý syr na strúhanie – 100 g

čierne mleté korenie – podľa chuti

...

soľ – podľa chuti

šampiňóny – 400 g

smotana na varenie – 200 ml

slnečnicový olej – 1 polievková lyžica

Postup:

Najprv si ošúpte cibuľu a pokrájajte ju na drobné kocky.

Potom rozpáľte na plameni panvicu s troškou oleja a cibuľu na nej restujte, kým nebude sklovitá.

Medzitým si očistite a nakrájajte na plátky huby (šampiňóny) a následne ich pridajte k restovanej cibuli.

Opekajte na silnom plameni z oboch strán, kým huby nezmäknú, následne podlejte smotanou na varenie.

Znížte plameň a duste po dobu niekoľkých minút.

V ďalšej fáze sa pustite do prípravy cuketových „košíčkov“.

Cukety si umyte, odkrojte stopky a pokrájajte ich na kolieska 3 až 4 centimetre široké. Potom si vezmite do ruky malú kávovú lyžičku a s jej pomocou vydlabte dužinu tak, aby steny ostali neporušené.

Vydlabané cukety uložte na plech a zapekajte asi pätnásť minút pri 180 stupňoch Celzia.

Potom zeleninu vyberte a naplňte „košíčky“ hubovou zmesou a posypte nahrubo strúhaným tvrdým syrom.

Pokrm nechajte zapiecť ďalších pätnásť minút.

Podávame teplé – vynikajúce ako príloha, predjedlo, alebo ľahká letná pochúťka.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)