Môžete použiť jahody, maliny, višne a napríklad aj ríbezle. Ja mám najradšej s čerešňami, ale fantázii sa medze nekladú. Tento koláčik je výborný a nemajú pri ňom šancu ani zložité zákusky.:-)
Potrebujeme:
450 g hladkej múky
½ bal. prášku do pečiva
½ lyžičky soli
120 g kr. cukru
1 bal. vanilkového cukru
250 g masla
2 vajcia
1 lyžicu kyslej smotany
Strúhanú citrónovú kôru
Náplň:
800 ml šťavy zo zaváraných čerešní
5 lyžíc cukru
2 bal. zlatého klasu (pudingu)
1 lyžičku škorice
750 g zaváraných čerešní
Postup:
Zo šťavy, cukru a pudingových práškov uvaríme hustý puding a necháme vychaldnúť.
Všetky prísady na cesto zmiešame v miske a vypracujeme jednotné cesto. Rozdelíme ho na dve polovice a každú na pomúčenej doske rozvaľkáme na plát.
Na plech vymastený alebo vyložený papierom na pečenie navrstvíme prvý plát cesta (plech má rozmery 25×35 cm). Na cesto navrstvíme vychladnutý čerešňový puding a jemne doň vtlačíme čerešne a posypeme škoricou. Prikryjeme druhým plátom cesta a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 30-40 minút. Koláčik by mal byť na povrchu zlatistý. Necháme vychladnúť, poprášime cukrom a môžeme si pochutnávať.