Krémová zamiaková kaša zapečená v rúre

Zemiaková kaša trochu inak. Zapečená v rúre so syrom a chrumkavými krutónmi,

Skvelý nápad na zemiakovú kašu trochu inak. Pripravte si úžasnú krémovú kašu zapečenú v rúre a vyskúšajte obľúbenú sviatočnú prílohu s malým vylepšením.

Potrebujeme:

1 lyžicu masla

1, 7 kg zemiakov  ošúpaných a nakrájaných na menšie kúsky

½ šálky zmäknutého masla

1 a ½ šálky strúhanej mozzarely

1 šálku strúhaného parmezánu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Soľ a čierne mleté korenie

2 lyžice drvených chlebových krutónov

Postup:

Rúru nastavíme na 200 stupňov

Zapekaciu misu vymastíme maslom. Zemiaky uvaríme domäkka v slanej vode, scedíme a roztlačíme. Pridáme maslo, mlieko, mozzarelu, ¾ parmezánu a vymiešame hladkú zemiakovú kašu.

Kašu navrstvíme do pripravenej zapekacej misy, posypeme krutónmi a zvyšným parmezánom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme, kým povrch kaše nie je zlatistý – približne 20 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: foodnetwork