Vynikajúca krémová torta podľa receptu starej mamy.
Lahodná kombinácia, ktorá sa rozplýva na jazyku.
Vyskúšajte a neoľutujete!
Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Deliziose ricette di Katrine a určite sa podarí!
Potrebujeme:
2 vajcia
130 g kryštálového cukru
5 g vanilkového cukru
7 g kukuričného škrobu
170 ml kyslej smotany
130 g hladkej múky
10 g kakaa
5 g kypriaceho prášku do pečiva
formu s priemerom 20 cm
Na krém:
2 vajcia
120 g kryštálového cukru
60 g kukuričného škrobu
500 ml mlieka
5 g vanilkového cukru
Na šľahačku:
200 ml šľahačkovej smotany
20 g práškového cukru
Voliteľné:
Čokoládová poleva
Postup:
Vajcia si vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny.
Následne zašľaháme kukuričný škrob.
Keď je hmota kompaktná, zašľaháme aj kyslú smotanu.
Nakoniec pridáme ešte preosiatu múku s kakaom a kypriacim práškom.
Všetko vyšľaháme do kompaktnej hmoty a nalejeme do tortovej formy, ktorej dno sme si vystlali papierom na pečenie.
Formou jemne poklepeme o stôl.
Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 150 °C.
Pečieme asi 35 minút.
Medzitým si pripravíme krém.
V hrnci vyšľaháme vajcia s cukrom, zapracujeme škrob a prilejeme mlieko.
Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
Potom zapracujeme zmäknuté maslo s vanilkovým cukrom.
Upečený korpus vyberieme, vyklopíme.
Teraz odstránime papier na pečenie.
Prerežeme ho na dve polovice.
V spodnej časti korpusu povykrajujeme rovnomerne od seba malé jamky.
Vložíme opäť do čistej tortovej formy.
Navrstvíme všetok krém, ktorý následne špachtľou uhladíme.
Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme s práškovým cukrom do šľahačky.
Navrstvíme na krém.
Vrchnú časť korpusu si rozmixujeme mixérom na omrvinky.
Posypeme nimi celý vrch šľahačky.
Ak chcete, namiesto čokoládových kúskov môžete zvoliť čokoládovú polevu.
Vložíme do chladničky.
Necháme vychladiť 3 – 4 hodiny a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU