Recept na jednoduchú krémovú tortu ako od starej mamy: Je to nebíčko v papuľke!

Vynikajúca krémová torta podľa receptu starej mamy.

Lahodná kombinácia, ktorá sa rozplýva na jazyku.

Vyskúšajte a neoľutujete!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Deliziose ricette di Katrine a určite sa podarí!

Potrebujeme:

2 vajcia

130 g kryštálového cukru

5 g vanilkového cukru

7 g kukuričného škrobu

170 ml kyslej smotany

130 g hladkej múky

10 g kakaa

5 g kypriaceho prášku do pečiva

formu s priemerom 20 cm

Na krém:

2 vajcia

120 g kryštálového cukru

60 g kukuričného škrobu

500 ml mlieka

5 g vanilkového cukru

Na šľahačku:

200 ml šľahačkovej smotany

20 g práškového cukru

Voliteľné:

Čokoládová poleva

Postup:

Vajcia si vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. 

Následne zašľaháme kukuričný škrob.

Keď je hmota kompaktná, zašľaháme aj kyslú smotanu. 

 

 

Nakoniec pridáme ešte preosiatu múku s kakaom a kypriacim práškom. 

Všetko vyšľaháme do kompaktnej hmoty a nalejeme do tortovej formy, ktorej dno sme si vystlali papierom na pečenie.

Formou jemne poklepeme o stôl.

Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 150 °C. 

 

 

Pečieme asi 35 minút. 

Medzitým si pripravíme krém.

V hrnci vyšľaháme vajcia s cukrom, zapracujeme škrob a prilejeme mlieko. 

 

 

Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

Potom zapracujeme zmäknuté maslo s vanilkovým cukrom. 

 

 

Upečený korpus vyberieme, vyklopíme.

Teraz odstránime papier na pečenie. 

Prerežeme ho na dve polovice.

V spodnej časti korpusu povykrajujeme rovnomerne od seba malé jamky.

Vložíme opäť do čistej tortovej formy.

 

 

Navrstvíme všetok krém, ktorý následne špachtľou uhladíme. 

Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme s práškovým cukrom do šľahačky.

Navrstvíme na krém.

 

 

Vrchnú časť korpusu si rozmixujeme mixérom na omrvinky.

Posypeme nimi celý vrch šľahačky.

Ak chcete, namiesto čokoládových kúskov môžete zvoliť čokoládovú polevu.

Vložíme do chladničky.

Necháme vychladiť 3 – 4 hodiny a môžeme podávať. 

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn