Krémová torta s drobným ovocím, najchutnejšia, akú ste kedy jedli: Všetci budú túžiť po recepte!

Neodolateľná torta z lístkového cesta, ktorú hravo zvládne pripraviť každý.

Fantastická kombinácia jemného krému a ovocia vás dostane do kolien.

 

 

Vynikajúci recept na krémovú ovocnú tortu z lístkového cesta z youtube kanála Lecker mit Sophie Mayer.

...

Potrebujeme:

500 g lístkového cesta

vodu

kryštálový cukor

250 g drobného ovocia (čerstvého alebo mrazeného)

2 PL kryštálového cukru

1 ČL kukuričného škrobu

šťavu z 1/2 citróna

350 g smotany na šľahanie

250 g gréckeho jogurtu

3 PL práškového cukru

Postup:

Z lístkového cesta vykrojíme pomocou tortovej formy kruh.

Odrezaný okraj prekrojíme na štvrtiny (viď video).

 

 

Kruh cesta poprepichujeme vidličkou, potrieme vodou a posypeme.

Z druhého cesta tiež vykrojíme kruh.

Nakrájame ho na 12 častí.

 

 

Nakrájané cesto potrieme vodou a posypeme cukrom.

Plech s cestom vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 15-20 minút pri teplote 200°C.

 

 

Do rajnice pridáme ovocie a cukor.

Ďalej pridáme škrob a citrónovú šťavu.

 

 

Rajnicu preložíme na sporák a miešame.

Po zovretí necháme variť 2 minúty.

 

 

Do hlbokej misy nalejeme smotanu, pridáme práškový cukor.

Vyšľaháme krém.

 

 

Do šľahačky pridáme jogurt.

Mixérom šľaháme do zhustnutia.

 

 

Cesto vložíme do tortovej formy a potrieme krémom.

Potom nanesieme ovocný krém a ďalšiu vrstvu šľahačky.

 

 

Nakoniec rozotrieme poslednú vrstvu ovocného krému a naukladáme na trojuholníky nakrájané cesto.

Tortu vložíme na 2-3 hodiny do chladničky.

 

 

Z torty odstránime formu a na okraje nanesieme omrvinky z rozdrveného zvyšného cesta (viď video).

Vrch posypeme práškovým cukrom.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash