plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krémová kokosovo-citrónová torta: Svieži letný dezert, ktorý si nesmiete nechať ujsť!

Naša kokosovo-citrónová torta je dezertom, ktorý vám pomazná všetky zmysly.

Je skvelou voľbou na každú letnú príležitosť.

 

 

Osviežujúca krémová torta podľa jednoduchého receptu z portálu femina.

Potrebujeme:

250 g kryštálového cukru

4 vajcia

2 ČL prášku do pečiva

1 balenie vanilkového cukru

200 g hladkej múky

4 PL vody

1 citrón

štipku soli

Na krém:

4 citróny

200 g kryštálového cukru

5 vajec

100 g masla

Na vrch:

1 krúžok citróna

1 balenie citrónového tortového želé

strúhaný kokos

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.

Do misky pridáme bielky, soľ a mixérom vyšľaháme do tuhej peny.

 

 

 

Počas šľahania pridáme cukor, vanilkový cukor a postupne jeden po druhom žĺtky.

Ďalej pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, horúcu vodu a dobre premiešame.

 

 

Cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva a jemne zamiešame. 

Cesto nalejeme do stredne veľkej formy na tortu vystlanej papierom na pečenie a zarovnáme.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 25-30 minút pri teplote 160°C.

Pred vybratím z rúry otestujeme tortu špajľou.

 

 

Ak sa piškótové cesto nelepí na špajľu, je torta definitívne hotová.

Citróny dôkladne vyčistíme v roztoku vody a sódy bikarbóny.

 

 

Do misky nastrúhame citrónovú kôru, pridáme čerstvo vytlačenú šťavu, cukor, maslo a miešame nad parou, kým sa cukor neroztopí.

Počkáme, kým krém vychladne na izbovú teplotu.

 

 

Potom do krému pridáme vajcia a za stáleho miešania varíme na miernom ohni, kým nezhustne.

Cesto rozkrojíme na dve až tri časti a potrieme vychladnutým krémom.

 

 

Krémom potrieme aj boky a vrch.

Ozdobíme plátkom citróna, na vrch môžeme pripraviť želé podľa návodu a boky posypeme strúhaným kokosom.

 

 

Kokosovo-citrónovú lahôdku môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes