plny-hrniec_transparent_negativ.png

Krémová jogurtová torta s ovocím

Osviežujúca torta z jogurtového krému, ukrývajúca kúsky vášho obľúbeného ovocia. Navyše, pripravíte ju rýchlo a bez pečenia, takže vám ostane dosť času, aby ste si užili nedeľné popoludnie s vašimi blízkymi.

Osviežujúca torta z jogurtového krému, ukrývajúca kúsky vášho obľúbeného ovocia. Navyše, pripravíte ju rýchlo a bez pečenia, takže vám ostane dosť času, aby ste si užili nedeľné popoludnie s vašimi blízkymi.

Potrebujeme:

250 g mletých maslových sušienok

150 g rozpusteného masla

50 g práškového cukru

Jogurtový krém:

500 ml smotany na šľahanie

4 kelímky bieleho jogurtu

4 lyžice kryštálového cukru

2 sáčky želatíny v prášku

8 lyžíc vody

Ovocie, ktoré obľubujte: zaváraný ananás, hrušky, jablká…

Postup:

Rozpustené maslo zmiešame s práškovým cukrom, pridáme drvené sušienky a vypracujeme jednotnú hmotu – cesto.

Sušienkové cesto jemne vtlačíme na dno okrúhlej formy na pečenie.

Kým budeme pripravovať krém, formu s cestom vložme do chladničky.

Želatínu dáme napučať do studenej vody a následne rozpustíme zahrievaním na miernom plameni (podľa návodu na obale).

Želatínu necháme chvíľu vychladnúť a medzitým si ušľaháme zo smotany šľahačku a následne ju zmiešame s jogurtom a cukrom. Do krému pomaly za stáleho miešania pridáme želatínu. Napokon pridáme ovocie a dôkladne premiešame.

Krém navrstvíme na vychladené cesto, uhladíme a vložíme stuhnúť do chladničky (na niekoľko hodín – ideálne na noc).

Tortu ozdobíme podľa fantázie – napríklad čerstvým ovocím a čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: kolaci

Najlepšie recepty na dnes